Arvi Savolainen suoritti huimalla tavalla – eteni olympialaisten pronssiotteluun!

Arvi Savolainen paini tokion olympialaiset - pallomeri.net

Arvi Savolainen on selvittänyt tiensä Tokion olympialaisten painin pronssiotteluun 97-kiloisten sarjassa.

Savolainen raivasti tiensä pronssikamppailuun kukistamalla keräilyerissä Kirgisian Uzur Dzhuzupbekovin lukemin 4–1. Kirgisialainen yritti ratkaisuja jo alusta alkaen, mutta Savolainen oli hereillä ja pääsi itse rokottamaan.

– Toki kaverin ensimmäiset yritykset olivat vaarallisia, kun iho oli vielä kuiva ja vastustaja hyvä heittämään. Siinä oli jännityksen hetkiä, Savolainen palasi ottelun alkuvaiheisiin.

Tiistai-iltapäivän ohjelmassa olevassa pronssiottelussa vastaan asettuu Iranin Mohammadhadi Saravi. Savolainen ja Saravi ovat kohdanneet kahdesti aiemmin, ja voitot ovat tasan 1–1.

– Paha vastus, hän osaa painia. Hän painii sellaista rehtiä pystypainia eikä tarvitse koko ajan pelätä, että päät hakkaisivat yhteen, Savolainen kuvaili Saravia Ylelle.

Kamppailu on kello 13:30 alkavan mitaliosion viides ottelu.

Suomalaispainija ei ole saavuttanut olympialaisissa mitalia 17 vuoteen. Edellisen mitalin toi nykyinen painin päävalmentaja Marko Yli-Hannuksela, joka saavutti Ateenan vuoden 2004 kisoissa hopeaa. Yli-Hannukselan palkintokaapista löytyy olympiapronssi myös Sydneyn kisoista vuodelta 2000.