Artturi Lehkonen jatkoerän sankarina! – Colorado Avalanche jyräsi Stanley Cupin finaaleihin

Artturi Lehkonen Colorado Edmonton - Pallomeri.net

Colorado Avalanche pelaa tänä keväänä Stanley Cupin finaaleissa. Tämän sinetöi joukkueen suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen.

Sarjan neljännessä ottelussa homman nimi oli selvä: Edmonton Oilersin on voitettava, tai kausi päättyy siihen – johtihan Colorado sarjaa jo voitoin 3-0.

Illasta muodostui jälleen runsasmaalinen, sillä kumpikin joukkue mätti peräti 5 osumaa varsinaisella peliajalla. Edmonton ehti karkaamaan toisessa erässä jo 3-1-johtoon – sekä päätöserässä myös 4-2-johtoon – mutta Colorado taisteli itsensä rinnalle. Lopulta edessä oli jatkoerä 5-5-tilanteessa.

Sitä oli takana vain reilun minuutin verran, kun Cale Makar lähetti viivasta laukauksen, jonka Artturi Lehkonen ohjasi ilmasta, mutta maalivahti Mike Smith onnistui torjumaan. Lehkonen oli kuitenkin hereillä omassa reboundissaan ja iski pikkumustan verkon perukoille.

Osumaa lähdettiin tarkastelemaan videolta, sillä tuomaristo halusi varmistaa, ettei Lehkonen pelannut ohjaustilanteessa kiekkoa korkealla mailalla. Näin ei ollut käynyt ja Avalanchen juhlat olivat valmiina alkamaan.

Myös viime keväänä Lehkonen viimeisteli jatkoaikaosuman, joka siivitti hänen joukkueensa – tuolloin Montreal Canadiensin – Stanley Cupin finaaleihin.

Artturi Lehkonen laittoi ottelusarjan pakettiin:

Mikäli video ei syystä tai toisesta näy, voit katsoa sen Sportsnetin YouTubessa.


Pelaajat:
Joukkueet: ,