Video: Arttu Ruotsalainen painoi ”hattutempun” ja Kanada nöyrtyi – kaksi kihausta ja jääkylmä rankkari

Arttu Ruotsalainen Leijonat / Pallomeri.net

Leijonien NHL-vahvistus Arttu Ruotsalainen nousi upeasti esiin ja teki Leijonien molemmat maalit sekä sinetöi ratkaisun rankkarista.

Kipeästi pisteitä kaivannut Kanada pisti Leijonat lujille, mutta kuten turnauksessa aiemminkin, näytti Suomi sitkeytensä ja taisteli kahdesti rinnalle sekä meni rankkareilla ohi, kun voitto kirjattiin Leijonille maalein 3-2.

Suomen sankari oli Arttu Ruotsalainen, joka sooloili komeasti heti toisen erän alkuun Leijonien avausmaalin ja tasoitti lukemiksi 1-1. Ruotsalainen haistoi upeasti syntyneen tilan ja loi maalin käytännössä aivan tyhjästä.

Kanada meni toisessa erässä johtoon ja näytti jo selviävän, mutta Leijonat kiipesi erän lopussa väkisin tasoihin. Upeaa turnausta pelaava Anton Lundell tunkeutui röyhkeästi maalille ja antoi upean syötön Ruotsalaiselle, joka pääsi puttaamaan kiekon takatolpalta tyhjään reppuun.

Ottelu venyi aina rankkarikisaan asti ja Ruotsalainen nousi jälleen esiin. Ruotsalainen oli yksi kolmesta Leijonien pelaajasta, joka pisti kiekon pussiin ja hänen erittäin kylmäpäisesti upottamansa maali toi taululle ratkaisevan eron. Suomen muut onnistujat rankkarikisassa olivat Oliwer Kaski ja Saku Mäenalanen.

Arttu Ruotsalainen luo aivan tyhjästä Leijonien avausmaalin:

Anton Lundell alustaa häikäisevästi Ruotsalaisen tekemän 2-2-tasoitusmaalin:

https://twitter.com/IIHFHockey/status/1399688804269576194

Ruotsalainen niittää kylmänviileästi ratkaisevaksi jääneen rankkariosuman:

Katso myös: Video: USA:lle paha takaisku – kapteeni Justin Abdelkader loukkaantui erikoisessa tilanteessa ja on loppukisat sivussa


Pelaajat:
Joukkueet: