Koti Jalkapallo-uutiset Armenian liitto puuttui sopupeleihin kovalla kädellä – kakkostason kausi seis, viisi joukkuetta...

Armenian liitto puuttui sopupeleihin kovalla kädellä – kakkostason kausi seis, viisi joukkuetta hylättiin

Masis-Lokomotiv Jerevan Armenian kakkostaso / Pallomeri.net

Armenian jalkapallon kakkostason kausi on keskeytetty välittömästi ja viisi joukkuetta on hylätty kokonaan, kun sarjassa paljastui valtava sopupelivyyhti.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että Armenian jalkapalloliitto FFA on keskeyttänyt maan toiseksi korkeimman sarjatason kauden, kun sarjassa paljastui massiivinen sopupelivyyhti.

Reutersin mukaan liitto hylkäsi viisi joukkuetta saatuaan vastaansanomattomia todisteita, jotka kertovat useista sopupelitapauksista sarjan otteluissa. Aragats, FC Van, Lokomotiv Jerevan, Masis sekä Torpedo Jerevan ovat joukkueet, joiden toiminta ei kestänyt päivänvaloa.

Mainos alkaa

Noin 45 ihmistä on saanut elinikäisen kilpailukiellon. Joukkoon kuuluu seurojen omistajia, valmentajia ja pelaajia, FFA kertoo tiedotteessaan Reutersin mukaan.

Reutersin mukaan paikalliset mediat ovat raportoineet sopupeleistä ja korruptiosta runsaasti viime vuosien aikana.

– Päätökset tehtiin, kun FFA sai haltuunsa vastaansanomattomia todisteita kansainvälisistä organisaatiolta ja viranomaisilta. Saamamme todisteet annetaan armenialaisten viranomaistahojen haltuun. Tavoitteenamme on päästä eroon korruptiosta ja sopupeleistä armenialaisessa jalkapallossa. Prosessi ei ole vielä lopussa. FFA:n luoma asiantuntijaryhmä jatkaa työtään kaikkien mahdollisesti epäsuotuisten tapahtumien löytämiseksi, totesi Armenian liiton puheenjohtaja Armen Melikbekian.

Tsekkaa myös: Video: Hurjaa draamaa! Maaliin joutunut Sevilla-peluri torjui upeasti Eibar-veskarin maalipaikan