EM-karsintaottelu Armenia-Kroatia keskeytettiin harvinaisesta syystä – drone välitti poliittista viestiä

Armenia Kroatia drone

EM-karsintaottelu Armenia-Kroatia keskeytettiin, kun kentän yllä lentänyt drone välitti poliittista viestiä liehuttamalla kiistanalaista lippua.

Armenian ja Kroatian välinen jalkapallon EM-karsintaottelu keskeytyi maanantaina harvinaisesta syystä. Ottelun erotuomari Clement Turpin katsoi 35. minuutilla taivaalle ja huomasi kentän yläpuolelle lennätetyn dronen. Siihen oli kiinnitetty kiistanalaisen Artsakhin tasavallan eli Vuoristo-Karabahin alueen lippu.

Turpin määräsi ottelun keskeytettäväksi. Pelaajat palasivat kentälle vasta sitten, kun drone poliittisine viesteineen saatiin pois stadionalueelta. Tapauksen taustalla on konflikti, jolla voi olla hyvin vakavat seuraukset.

Vuoristo-Karabah on Etelä-Kaukasiassa sijaitseva alue, josta Armenia ja Azerbaidzan ovat sotineet kahdesti. Itsenäiseksi julistautunut Vuoristo-Karabah kuuluu virallisesti Azerbaidzanille, mutta sen 120 000 asukasta ovat pääosin etnisiä armenialaisia.

Tämän vuoden alussa Azerbaidzan sulki ainoan maayhteyden Vuoristo-Karabahin ja Armenian välillä. Saarto on aiheuttanut humanitäärisen kriisin ja näin valtava määrä siviilejä on vaarassa nääntyä nälkään.

Ottelu saatiin kuitenkin pelattua loppuun ja Kroatia otti voiton maalein 1-0.

Armenia-Kroatia -ottelu keskeytettiin tämän tapauksen takia:

Katso myös: Lennokas ja koominen tärsky – Meksikon Gilberto Sepulveda lanasi vastustajan vahingossa jenkkifutistyyliin