Miehen ja riman väliin jäi rutkasti tilaa! – Armand Duplantis taivutti uuden maailmanennätyksen

Armand Duplantis Maailmanennätys 622 - Pallomeri.net

Armand Duplantis tehtaili jälleen uuden seiväshypyn maailmanennätyksen parantaen ME-tulosta Ranskassa käydyssä kisassa lukemiin 622.

“Mondon” kisa alkoi korkeudesta 571, minkä jälkeen hän jätti 581:n väliin ja siirtyi suoraan 591:een. Tässä korkeudessa hänelle sattui pienimuotoinen työtapaturma, sillä ensimmäinen yritys ei onnistunutkaan, mutta toisella ruotsalainen onnistui ylityksessä.

601:n Duplantis meni ensimmäisellään – ja kun australialainen Kurtis Marschall sekä hollantilainen Menno Vloon jäivät tulokseen 591 – oli aika nostaa rima uusiin maailmanennätyslukemiin 622.

Duplantisin ensimmäinen yritys oli lähellä onnistua, mutta toinen jäi limboksi. Ilmassa oli aavistuksen verran sellaista tuntua, että ruotsalaistähden mehut olivat tältä erää menneet. Näin ei kuitenkaan ollut, sillä kolmanteen yritykseensä hän latasi mahtavan hypyn, jossa miehen ja riman väliin jäi niin paljon ilmaa, että spekulaatiot mahdollisesta 630:n ylityksestä saivat lisää vettä myllyyn.

Edellisen kerran Mondo oli tehtaillut maailmanennätyksen viime kesänä Eugenen MM-kisoissa, jolloin hän nappasi kultaa tuloksella 621.

Armand Duplantis ylitti 622 kolmannella yrityksellään:

Mikäli upotettu video ei syystä tai toisesta näy, voit katsoa sen Twitterissä.


Pelaajat: