18-vuotias Arizonan NHL-varaus maksoi kovan hinnan kiusaamisestaan – sai lähtöpassit Coyotesista

arizona coyotes nhl mitchell miller kiusaaminen - pallomeri.net

Aiemmin tällä viikolla maailmalla levisi uutisia NHL-seura Arizona Coyotesin varaamasta Mitchell Milleristä ja siitä, miten hän oli kiusannut kehitysvammaista poikaa.

Kiusaaminen oli tapahtunut vuonna 2016 ja asiaa oli tuolloin puitu nuorisotuomioistuimessa saakka. 14-vuotias Miller oli kaverinsa kanssa huijannut kehitysvammaista Isaiah Meyer-Crothersia syömään virtsassa uitetun makeisen. Miller myös myönsi näin tapahtuneen.

Meyer-Crothers sanoi The Arizona Republicin haastattelussa, että kiusaaminen oli jatkunut vuosikausia.

Arizona Coyotes varasi Millerin neljännellä kierroksella tämän vuoden NHL-draftissa. Seura sanoi kiusaamisasian noustua esiin, että se oli tietoinen Millerin menneisyydestä.

Arizonan GM Bill Armstrong puolusti vielä aiemmin tällä viikolla seuran valintaa ja mainitsi Millerin olevan myös erinomainen jääkiekkoilija. Lisäksi Coyotesista viestittiin, että he pyrkivät kehittämään Milleriä myös ihmisenä.

Torstai-iltana seura kuitenkin tiedotti, että se on vapauttanut varauksensa ja tiet Millerin kanssa eroavat välittömästi.

Tiedotteesaan Coyotes sanoo, ettei suvaitse pelaajan käytöstä ja sen piti tehdä piti tehdä tuore ratkaisu organisaationa eikä vain jääkiekkoseurana. Seura myös pyysi anteeksi kiusatulta sekä tämän perheeltä.