Arizona Coyotes koki massiivisen takaiskun – hallihanke kaatui, seuran taru loppumassa?

Arizona Coyotes NHL
Kuva: Getty Images

NHL-seura Arizona Coyotes koki todella ison takaiskun, kun seuran puuhaama hallihanke sai tyrmäyksen Tempen kaupungin asukkailta.

NHL-seura Arizona Coyotesin tulevaisuuden yllä leijuu jälleen valtavia kysymysmerkkejä, kun seuran puuhaama hallihanke tyrmättiin Tempen kaupungin kansanäänestyksessä.

Arizonan tilanne on ollut vaikea jo tovin. Arizona pelasi liki 20 vuotta Gila River Arenalla, mutta Glendalen kaupunki ei uusinut osapuolten välistä vuokrasopimusta enää tälle kaudelle, joten Arizona joutui pelaamaan vain 5 000 katsojan yliopistohallissa.

Arizonan elämänlanka oli kuitenkin se, että seura suunnitteli uutta 16 000 katsojaa kattavaa areenaa Tempen kaupunkiin, mutta peräti 56 prosenttia äänestykseen osallistuneista asukkaista äänesti areenaa vastaan.

Hankkeen kariutuminen on valtava takaisku Coyotesille ja myös NHL:n johdolle, joka on vuosien varrella pitänyt seuraa väkisin hengissä. Tämän iskun jälkeen on liigan ja seuran pohdittava vakavasti sitä onko Coyotesilla todella tulevaisuutta Arizonassa.

– NHL on kamalan pettynyt Coyotesin areenaprojektiin liittyvän kansanäänestyksen tuloksiin. Aiomme tutkia yhdessä Coyotesin kanssa, mitä vaihtoehtoja jatkossa voisi olla, NHL:n komissaari Gary Bettman toteaa liigan tiedotteessa.

– Olemme erittäin pettyneitä, että Tempen äänestäjät eivät hyväksyneet ehdotelmiamme. Kuten Tempen pormestari Corey Wood sanoi, se oli paras urheiludiili Arizonan historiassa. Arvioimme omistajiemme ja NHL:n kanssa organisaatiomme tulevaisuutta lähiviikkoina, Coyotesin toimitusjohtaja Xavier A. Gutierrez komppasi puolestaan seuran omassa tiedotteessa.

Tsekkaa myös: Käärijä valloittaa maailmaa! – Cha Cha Cha pärähti soimaan pelikatkolla Dallasin ja Seattlen Game 7:ssä


Joukkueet: