NHL antoi virallisen vahvistuksen – Arizona Coyotes muuttaa Utahiin

Arizona Coyotes jäähyväiset

NHL julkaisi odotetun tiedotteen. Arizona Coyotes on myyty ja seura pelaa ensi kaudesta lähtien Utahin osavaltiossa.

NHL:n johtokunta hyväksyi tänään Utahiin perustettavan uuden seuran kaudesta 2024-2025 alkaen. Seuran omistaa Smith Entertainment Group, jota johtavat Ryan ja Ashley Smith.

Lisäksi johtokunta hyväksyi suunnitelman, jonka myötä Arizona Coyotes siirtyy epäaktiiviseen tilaan, mutta säilyttää oikeuden uudelleenaktivoitiin, mikäli seuran omistaja Alex Meruelo on viiden vuoden sisällä rakentanut uuden huippuluokan areenan, joka sopii NHL-joukkueelle.

Mainos alkaa:

– NHL:n usko Arizonaan ei ole koskaan horjunut. Kiitämme Alex Merueloa sitoutumisesta seuraan ja Arizonaan, ja tuemme täysin hänen jatkuvia pyrkimyksiään löytää Coyotesille uusi koti aavikolla. Haluamme myös muistaa Arizonan uskollisia jääkiekkofaneja, jotka ovat tukeneet joukkuetta omistautumisellaan lähes kolmen vuosikymmenen ajan lajin kasvaessa, NHL:n komissaari Gary Bettman kommentoi liigan tiedotteessa.

Hyväksyttyjen toimenpiteiden myötä Coyotesin organisaatio siirtää kaiken nykyisen jääkiekkoilullisen omaisuutensa Utahin seuralle. Tämä sisältää täyden reservin, pelaajiston, varausvuorot ja muutkin jääkiekkotoiminnot.

– Olemme sitoutuneet rakentamaan Stanley Cupista taistelevan joukkueen. Olemme innoissamme saadessamme toivottaa uskomattomat pelaajat, valmentajat, henkilökunnan ja heidän perheensä Utahiin. Tämä on hieno päivä Utahille, jääkiekolle sekä perinnölle, joka jättää jäljen myös tuleviin sukupolviin, Smithit totesivat tiedotteessa.

Tsekkaa myös: Jaromir Jagr palasi Kladnon riveihin ja iski maalin heti ensimmäisessä vaihdossaan


Joukkueet: