Lähde: NHL valmistelee kahta eri otteluohjelmaa – toisessa Arizona Coyotes on mukana, toisessa Salt Lake City

Arizona Coyotes-Kings NHL Australia kuvitus

Daily Faceoff uutisoi, että NHL rakentaa kahta otteluohjelmaa ensi kaudelle. Toisessa Arizona Coyotes on mukana, toisessa ei.

Jääkiekkosivusto Daily Faceoff uutisoi lähteisiinsä vedoten, että NHL laatii tällä hetkellä kahta eri otteluohjelmaa kaudelle 2024–25. Toisessa versiossa Arizona Coyotes on yhä mukana, kun taas toisessa versiossa seura olisi siirretty Salt Lake Cityyn.

Coyotesia seuraavan toimittajan Craig Morganin mukaan sekä Coyotes että NHL ovat kieltäytyneet kommentoimasta uutista. Huhut Coyotesin mahdollisesta siirrosta Salt Lake Cityyn ovat toki velloneet jo jonkin aikaa, joten .

Mainos alkaa:

Aiemmin tällä viikolla miljardööri Ryan Smith, joka on Salt Lake Cityn NHL-hankkeen puuhamies, kyseli X:ssä mahdollisia nimiä NHL-joukkueelle. Smith omistaa myös NBA-seura Utah Jazzin.

Smithin johtama ryhmittymä ilmoitti jo tammikuussa virallisesti NHL:lle halustaan hankkia joukkue Salt Lake Cityyn. Sen mukaan kaupunki olisi valmis NHL-joukkueen tuloon heti ensi kaudeksi. Joukkueen kotiareenana toimisi Delta Center, jossa myös NBA-joukkue pelaa.

Coyotesin mahdollisesta siirrosta tai myynnistä on huhuttu jo pidemmän aikaa. Suuri syy löytyy seuran kotihallista, Mullett Arenasta, joka on Tempen yliopiston jäähalli. Hallin katsojakapasiteetti on NHL-ottelussa vaivaiset 4 600. Mittasuhteiden vuoksi mainittakoon, että Winnipeg Jetsin kotiareena, joka on siis NHL:n toisiksi pienin, vetää sisuksiinsa 15 321 katsojaa.

Coyotes on suunnitellut uuden areenan rakentamista pitkään, mutta projekti on takkuillut toistuvasti, eikä mitään konkreettista ole saatu aikaan. Viime viikolla seura tiedotti jälleen suunnitelmistaan. Tällä kertaa se kertoi aikovansa ostaa Phoenixista tontin, jolle se voisi rakentaa uuden areenan.

Hanke joutui muutenkin heti vastatuuleen. Tontti sijaitsee aivan Scottsdalen rajalla ja kaupungin pormestari lyttäsi hankkeen julkisesti ilmoittaen myös, ettei esimerkiksi kaupungin vesivarannot olisi millään lailla Coyotesin käytettävissä tätä hanketta varten.

Tsekkaa myös: New Jersey Devils koki yllätyksen aamujäillä – hallista sammui valot, pelaajat joutuivat poistumaan kaukalosta


Joukkueet: