Cardinals-tähden 230 miljoonan sopimuksessa historiallinen ehto – velvoitetaan opiskelemaan videoita

Kyler Murray Arizona Cardinals

Arizona Cardinals teki historiallisen liikkeen ja ensimmäistä kertaa NFL:n historiassa velvoitti sopimuksessa pelaajaa tutkimaan videoita.

Arizona Cardinals teki hiljattain peräti 230 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen pelinrakentajansa Kyler Murrayn kanssa. Sopimus kestää vuoteen 2027 ja sopimus sisältää myös seuran option seuraavastakin vuodesta.

Sittemmin on paljastunut, että Murrayn sopimukseen on liitetty ensimmäistä kertaa lajin historiassa ehto, jolla pidetään huoli siitä, ettei Murray luista videosulkeisista.

Murrayn on käytettävä jokaisella peliviikolla vähintään neljä tuntia videoiden parissa. Jos ehto ei täyty, Murrayn katsotaan rikkoneen sopimusehtoja. Videomateriaaliksi kelpaa vain seuran toimittama aineisto, eikä virallisia joukkueen kokoontumisia lasketa neljän tunnin aikavaateeseen.

Kun pykälä nousi julkisuuteen, nousivat esiin nopeasti myös Murrayn aiemmat kommentit, joilla todennäköisesti on jotain osuutta asiaan. Murray nimitäin kommentoi viime vuonna New York Timesille, ettei hän liiemmin videoita vilkuile.

– Mielestäni minua on siunattua kognitiivisilla taidoilla. Pystyn menemään kentälle ja näkemään kaiken ennen kuin asiat tapahtuvat. En ole niitä jätkiä, jotka istuvat tappamassa itseään filmien katselulla. En istu kahtakymmentäneljää tuntia pilkkomassa osiin sitä ja tätä joukkuetta tai katsomassa joka peliä, koska näen niin paljon päässäni, Murray totesi.

Aikavaateen lisäksi Murraylta vaaditaan keskittymistä videon katsomiseen tabletiltaan. Videopelien pelaaminen tai internetin selaaminen opiskelusessioiden aikana on kielletty.

Murray oli vuoden 2019 ykkösvaraus ja hänen NFL-uransa on alkanut varsin hyvin, mutta Cardinalsin on jo aiemmin kerrottu toivovan tähdeltään enemmän johtajuutta ja kypsempää asennetta ammattiurheiluun, joten nyt seurajohto yrittää sitouttaa peluriaan pistämällä mustaa valkoiselle.

Tsekkaa myös: Shakkirobotti mursi 7-vuotiaan vastustajansa sormen kesken pelin


Pelaajat:
Joukkueet: