MTV: Teemu Selänteen kirjasta syntyi yllättävä rahariita – talousrikoksista syytetty kirjailija haastoi Selänteen yhtiöt oikeuteen

Ari Mennander & Teemu Selänne Teemu Selänteen kirja / Pallomeri.net

Teemu Selänteen elämää ja uraa käsittelevästä Teemu-kirja poiki riidan, kun kirjan kirjoittanut Ari Mennander haastoi Selänteen yhtiöt oikeuteen.

Teemu Selänteen elämäkertakirjan kirjoittaja ja pitkän linjan urheilutoimija Ari Mennander saa maanantaina tuomion talousrikosoikeudenkäynnissä, jossa hän on myöntänyt syytteensä.

MTV uutisoi, että maanantaiaamuna julkaisemansa tiedotteen mukaan Mennanderin talousvaikeudet johtuvat Selänteen elämäkertaan liittyvistä saatavista. Mennanderin tiedotteen mukaan kirjan tuottojen tilittämisestä vastanneet Selänteen yritykset TS Holding Oy ja TS Promotion Oy ovat jättäneet hänelle maksamatta yli 250 000 euron edestä saatavia.

Mennanderin ja Selänteen yritysten yhteistyö on kattanut kirjan kirjoittamisen lisäksi muitakin toimeksiantoja.

Mainos alkaa

– Mennanderin nykyinen yritys Mennu Productions Oy on jättänyt haastehakemuksen Helsingin käräjäoikeuteen koskien runsaan 250 000 euron saatavia TS Holding Oy:ltä sekä TS Promotion Oy:ltä, tiedotteessa kerrotaan.

Mennanderin väitteen mukaan Selänteen yritysten toimitusjohtaja ja Selänteen kotimaisena asianhoitajana tunnettu Ari Lehto on tilittänyt hänelle liian vähän rahaa kirjatuotoista. Kirjailijan mukaan hänen osuudekseen kirjan tuotosta oli sovittu 30 prosenttia.

MTV:n tavoittama Lehto sanoo yllättyneensä vaateista. Lehdon mukaan Mennanderille on maksettu kirjan tuotoista sopimuksen mukaisesti.

– Hän on lähettänyt viime vuoden lopulla alvittomia laskuja, jotka olemme katsoneet asianajajan kanssa läpi ja todenneet perusteettomiksi. Se on ilmoitettu Mennanderin yhtiölle. Hänestä ei ole kuulunut mitään, Lehto toteaa.

Lehdon mukaan Mennanderille on maksettu jo ennen kirjan julkaisemista vuonna 2013 yli 50 000 euron edestä ennakoita ja korvauksia sen tuotoista. Ennakkoon maksetut osuudet sekä muut kulut on otettu huomioon tuottojen tilityksessä. Lisäksi Mennanderille on kirjan julkistamisvuonna annettu 100 000 euron laina, jotta hän pystyisi maksamaan velkojaan pois. Lehdon mukaan Mennander ei ole maksanut lainojaan takaisin.

– Kirjan tuotoista on maksettu myös ulkopuolisille hänen velkojaan. Ne ovat tietysti hänen osuudestaan menneet, mitkä hän on itsekin kuitannut hyväksytyksi. Tuotot on laskettu yhteen, mutta myös kulut ja hänelle maksetut osuudet.

Mennanderin mukaan hänen osuudekseen Teemu-kirjan tuotoista oli sovittu 30 prosenttia. Kirja myi ilmestymisvuonnaan 2014 lähes 77 000 kappaletta.

– Se pitää paikkansa, mutta se tulee nimenomaan tuotosta. Laina on muun muassa ollut vähennettävä tuotoista. Hän ei ole sitä maksanut. Hän on saanut kirjasta enemmän kuin 30 prosenttia. Jos lasketaan kaikki yhteen, meillä on merkittäviä saatavia häneltä. Emme ole lähteneet viemään tätä eteenpäin, koska hänen taloustilanteensa on ollut niin heikko, Lehto kertoo.

Tsekkaa myös: Video: Maalivahdilta nähtiin katastrofaalinen moka Valko-Venäjän pääsarjassa