Dopingkärystä koitui jättisakot – hiihtäjä Ari Luusua joutuu pulittamaan 100 000 euroa

Ari Luusua hiihtäjä - pallomeri.net

Vastikään uransa lopettanut ja heti perään dopingista kärynnyt Ari Luusua joutuu maksamaan kärystään reippaat sakot.

Hiihtäjä Ari Luusualla oli ovela suunnitelma. Hän näet yritti väistää neljän vuoden dopingtuomiotaan ilmoittamalla lopettamisestaan ennen käryn julkistamista.

Suunnitelma meni kuitenkin pahasti vihkoon, sillä Urheilun oikeusturvalautakunta katsoi Luusuan keväällä 2021 tekemän kahden vuoden hiihtosopimuksen tarkoittaneen, että hän todellakin tähtäsi vielä dopingnäytteen ottohetkellä heinäkuussa 2021 tulevalle kilpailukaudella. Samalle kannalle päätyi myös Ski Classics -sarja, jossa Luusua on viime vuodet kilpaillut.

– Ski Classics tukee aktiivisesti antidopingtyötä ja on osa Wadan dopingin vastaista taistelua. Kaikki urheilijamme ovat FIS:n kautta osallisina siinä, Ski Classics -sarja tiedotti Luusuan dopingkäryn paljastuttua

Sen lisäksi sarja muistutti, että sen sopimusurheilijoilla on varsin mittava dopingsakko papereissaan.

– Kaikkien ammattiurheilijoiden pitää allekirjoittaa antidopingsitoumus, jotta voi rekisteröityä kilpailijaksi Ski Classics -joukkueeseen. Tuon sitoumuksen kautta Ski Classicsilla on mahdollisuus sakottaa dopingista tuomittua urheilijaan aina 100 000 euroon asti. Juuri tämä kyseinen dopingkäry vahingoittaa pitkän matkan hiihdon ja Ski Classicsin mainetta. Sen takia urheilijaa sakotetaan täydestä 100 000 euron summasta, Ski Classics -sarja totesi tylysti tiedotteessaan.

Tsekkaa myös: Brasilian uimajoukkue kuivaharjoitteli huvittavalla tavalla – hotellihuoneen sänky muuttui viestiradaksi