Tuomio on julki – Antti Tyrväinen sai 12 ottelun pelikiellon

Antti Tyrväinen rikosilmoitus Pelicans Liiga / Pallomeri.net
Antti Tyrväinen Pelicans Liiga / Pallomeri.net

Pelicansin Antti Tyrväinen on saanut 12 ottelun pelikiellon torstaina kuohuttaneesta tilanteesta, kun mies jyräsi surutta HPK:n Joonas Lehtivuoren yli.

Aiemminkin sikamaisia taklauksia esittänyt Tyrväinen kolasi hirmuisella vauhdilla HPK-puolustajan yli. Tyrväinen lensi välittömästi ottelusta suihkun puolelle ja Liiga ilmoitti taklauksen etenevän kurinpitokäsittelyyn.

Antti Tyrväinen sai pitkän pelikiellon

Nyt kurinpitoryhmä on antanut päätöksensä tilanteesta ja määrännyt Antti Tyrväisen 12 ottelun pelikieltoon. Liigan kurinpitoryhmä näki taklauksen seitsemän ottelun arvoisena, mutta Tyrväisen historia ankaroitti rangaistuksen 12 otteluun.

Kurinpitoryhmä perustelee tuomiotaan näin: “Tyrväisellä on ollut riittävästi aikaa päättää miten taklauksensa suorittaa. Tyrväinen on osoittanut sääntöjen vastaisen taklauksen lisäksi tilanteessa täydellistä vastustajan kunnioituksen puuttumista. Pelikiellon kestoa harkitessaan kurinpitoryhmä on ottanut huomioon Tyrväisen menettelyn moitittavuuden sekä aiemmat päähän kohdistuneista taklauksista annetut rangaistukset.”


Pelaajat: