IS: Nuoret Leijonat palaavat tuttuun komentoon – Antti Pennanen jatkaa U20-maajoukkueen luotsina

Antti Pennanen Nuoret Leijonat

Ilta-Sanomat uutisoi, että Antti Pennanen jatkaa sittenkin Nuorten Leijonien päävalmentajana elokuussa pelattavassa MM-turnauksessa.

Kari Jalosen lähtö Tshekin maajoukkueen peräsimeen aiheutti erikoisen valmentajapulman Suomen Jääkiekkoliitolle. Nyt Ilta-Sanomat uutisoi, että kuvio on saatu ratkaistua. IS:n mukaan Antti Pennanen jatkaa sittenkin tehtävässä ja toimii U20-maajoukkueen päävalmentajana elokuun MM-kisoissa.

Pennasen pestin piti alun perin päättyä viime vuodenvaihteen MM-kisoihin. Pennasesta piti tulla Jokerien KHL-joukkueen seuraava päävalmentaja, mutta työpaikka lähti alta Jokerien vetäydyttyä sarjasta, jolloin Pennanen jäikin yhtäkkiä työttömäksi.

Jääkiekkoliitto kertoi keväällä, että sillä on useampi vaihtoehto Nuorten Leijonien valmentajaksi, mutta liitto on IS:n tietojen mukaan päässyt sopuun Pennasen kanssa, mutta ei voi virallisesti vielä vahvistaa tietoa, vaikka rivien väliin kovin vähän jääkin tulkittavaa.

– Sanotaan näin, että toivottavasti päävalmentaja on hän. Pennanen on koko ajan ollut ykkösvaihtoehto, Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen kommentoi IS:lle.

Oikarinen kertoo lehdelle, että menee vielä viikko tai kaksi ennen kuin liitto voi virallisesti julkistaa valmentajan nimen.

– Tilanne on hyvä, mutta vielä se ei ole julkaisukelpoinen. Tässä on tiettyjä teknisiä asioita, joita hiotaan loppuun. Sitten kun ne ovat kaikki valmiina, homma on paketissa, Oikarinen sanoi.

Joulukuussa kesken jäänyt turnaus pelataan Edmontonissa 9.–20. elokuuta. Turnaus alkaa niin sanotusti nollista eli viime vuodenvaihteessa pelatuilla otteluilla ei tule olemaan mitään merkitystä. Kisojen jälkeen päävalmentajan pesti on jälleen auki. Jääkiekkoliiton tarkoituksena on pestata seuraava päävalmentaja kaksivuotisella sopimuksella.

Tsekkaa myös: Penguinsin Kris Letang jysäytti komean perstaklauksen – Rangersin Filip Chytil lähti lennolle


Joukkueet: