Antti Niemi sai huikean kunnianosoituksen – asetettiin ehdolle Bill Masterton -palkinnon voittajaksi

Jokerit Antti Niemi - Pallomeri.net

Montreal Canadiensin suomalaisvahti Antti Niemi on saanut ansaitun kunnianosoituksen otteistaan, sillä mies on ehdolla Bill Masterton -palkinnon saajaksi.

Pittsburghissa kauden aloittaneen Niemen NHL-ura julistettiin jo päättyneeksi, kun suomalaisvahti sai lähteä sekä Pensistä että Florida Panthersista.

Tämän jälkeen Niemen palkkasi Montreal, jossa rooli meinasi myös jäädä vähäiseksi. Suomalainen ei kuitenkaan luovuttanut, vaan taisteli väkisin tiensä pelaavaan kokoonpanoon. Nyt Niemi on torjunut jo 17 ottelussa ja ollut selvästi Montrealin parhaimpia pelaajia. Torjuntaprosenttikin kertoo tästä, sillä Niemi on torjunut Montrealiassa kiekkoja 93,6 prosentin varmuudella.

Hienon kevät sai arvoisensa päätöksen, kun kiekkotoimittajat valitsivat Niemen ehdolle Bill Masterton -palkinnon saajaksi. Se annetaan joka kausi parhaiten sisukkuutta, urheiluhenkeä ja jääkiekolle omistautumista osoittaneelle pelaajalle.

Suomalaisista palkinnon on historian saatossa voittaneet Saku Koivu ja Teemu Selänne. Viime vuonna palkinnon pokkasi Ottawa-vahti Craig Anderson.