Video: Anton Lundell osui upean syöttöketjun päätteeksi – Suomelle nihkeä avausvoitto U20 MM-kisoissa

Anton Lundell u20 suomi nuoret leijonat - pallomeri.net

Nuoret Leijonat aloitti Edmontonissa pelattavan U20 MM-turnauksen voitokkaasti, mutta mistään suvereenista esityksestä ei siitä huolimatta voida puhua.

Suomi lähti otteluun luonnollisestikin suurena ennakkosuosikkina, mutta tätä asemaa korosti entisestään se, ettei Saksa voinut karanteenien takia pelata yhtään treenimatsia, minkä lisäksi joukkue ei saanut MM-avaukseensa koronatartuntojen vuoksi kasaan edes kolmea täyttä kentällistä.

Siitä huolimatta joukkue taisteli urhoollisesti ja loppulukemat kirjattiin Suomelle vain kahden maalin marginaalilla numeroin 5-3.

Nuorten Leijonien maalinteon aloitti ajassa 3:38 joukkueen kapteeni Anton Lundell, joka osui komean syöttökuvion päätteeksi.

Mainos alkaa

Erän lopulla Aku Räty tuikkasi Suomen kahden maalin johtoon, ja toisen erän alkuun kiekko kimposi onnekkaasti sisään Mikael Pyyhtiästä muuttaen lukemat 3-0:aan.

Suomen peliä leimasi kuitenkin epävarmuus ja erän puoliväliin mennessä Saksa oli noussut jo 3-2:een. Topi Niemelä ja Henri Nikkanen osuivat toisessa erässä vielä kerran mieheen, ja erätaukolukemiksi saatiin helpottavasti 5-2.

Päätöserän ainoasta maalista vastasi Saksan Florian Elias.

Nuorten Leijonien seuraava vastus on Sveitsi, joka yllättäen hävisi oman avausottelunsa Slovakialle lukemin 0-1. Suomen ja Sveitsin välinen matsi alkaa sunnuntaina kello 21:00.

Tsekkaa myös: U20 MM-kisat otteluohjelma & lohkot

Videon voit katsoa myös Dplay Sportin Twitter-tilillä.


Joukkueet: