Video: Tuomari Anssi Salonen jyrättiin Sveitsin liigassa – Servette-pakille reipas pelikielto ja tuhansien eurojen sakot

Anssi Salonen kaadetaan / Pallomeri.net

Sveitsin liigaa viheltävä tuomari Anssi Salonen koki kovia tiistaina, kun hänet jyrättiin nurin. Syylliselle tuomittiin reippaat sanktiot.

Sveitsin jääkiekkoliigan tiistain kierroksella pelattu Ambri-Piottan ja Geneve-Servetten välinen ottelu poiki rajut jatkoseuraamukset, sillä Servetten puolustaja Jonathan Mercier on määrätty seitsemän ottelun pelikieltoon.

Pelikiellon syynä oli tilanne, jossa ottelun toinen päätuomari Anssi Salonen luisteli kaukalon kulmauksessa takaperin ja kulmatilannetta kohti luistellut Mercier pyyhkäisi ohimennen täysin pahaa-aavistamattoman Salosen rajusti katolleen.

Mercierille ei tuomittu tilanteessa rangaistusta itse ottelussa, mutta tempaus vietiin kurinpitokäsittelyyn, jossa hän sai edellämainitun pelikiellon sekä sen kylkiäiseksi 5 700 Sveitsin frangin, eli noin 5 300 euron sakot.

Sveitsin liitto perusteli rangaistusta siten, että Mercier olisi voinut välttää kontaktin, eikä tuomarien koskemattomuutta saa rikkoa missään olosuhteissa.

– Mercier ei väistä tuomaria ja osuu tämän vasempaan jalkaan oikealla jalallaan. Erotuomari kaatui taaksepäin. Tilanne oli ennemmin kömpelö kuin häijy, mutta silti anteeksiantamaton. Sitä ei voi hyväksyä, Sveitsin jääkiekkoliiton kurinpitäjiin kuuluva Reto Annen sanoi sveitsiläislehti Blickille antamassaan lausunnossa.

Ambri-Piotta voitti kuumaksi äityneen ottelun maalein 2–0. Ottelussa näet nähtiin loppusummerin tienoilla myös raju joukkotappelu.

34-vuotias Salonen siirtyi täysammattilaiseksi Sveitsiin vuonna 2018 vihellettyään sitä ennen yli 400 Liiga-ottelua.

Tuomari Anssi Salonen kolataan nurin takaapäin:


Katso myös: Video: NHL-ottelulle Hollywood-huipennus – Kings osui tyhjän maalin tolppaan, Wild tasoitti 1,4 sekuntia ennen summeria


Joukkueet: