Annimari Korte arvostelee Yleä – ”Kumpi on tärkeämpää, lähetysajat vai urheilijoiden terveys ja tulokset?”

Annimari Kortteella Annimari Korte

Pika-aituri Annimari Korte julkaisi maanantaina kannanoton, jossa hän kyseenalaistaa voimakkaasti Ylen päätäntävaltaa kisaikataulujen suhteen.

Suomen tämän hetken kirkkaimpiin yleisurheilutähtiin kuuluva pika-aituri Annimari Korte on ollut vahvassa vireessä tänä kesänä, vaikka hän ei ole saanutkaan toivomaansa apua kisajärjestäjiltä.

Korte juoksi 8. heinäkuuta Jyväskylässä 100 metrin aidat aikaan 12,76, joka jää vain 0,04 sekuntia hänen omissa nimissään olevasta Suomen ennätyksestä.

Mainos alkaa

Korte avautui maanantaina Twitter-tilillään kyseenalaistaen voimakkaasti Ylen vaikutusvaltaa kisapäivän ohjelman laatimisessa.

– Ylen päätöksien johdosta meillä aitureilla varsinkin on suurentunut loukkaantumisriski jokaisessa kilpailussa ja vireystila tuloksentekoon myös heikentynyt. Klo 21 on yleensä kylmä, usein 4–5 astetta kylmempi kuin klo 18. Varsinkin pikajuoksussa loukkaantumisriski on todella suuri, sekä huipputulosten teko vaikeaa. Klo 21 on myös urheilijoille normaali nukkumaanmenoaika, eli vireystila on silloin heikoimmillaan, Korte kirjoittaa.

Hän kiittelee samalla 7. kesäkuuta Lahdessa juostun kisan järjestelyjä ja kertoo keskittyvänsä uuteen kisaan, joka käydään niin ikään Lahdessa tämän viikon keskiviikkona.

– Lahdessa 7.6 kerroin järjestäjille etten tule kisoihin, jos laji on 19.30 jälkeen. En halunnut ottaa mitään riskiä, jos keli olisi huono. Yle väitteli vastaan, mutta lopulta päätyi mun antaa juosta klo 19.15. Katsojaluvut klo 19.15 olivat loistavat 718 000. Eli katsojalukuihin ei vaikuttanut se, että kisa käytiin aiemmin. Kumpi on tärkeämpää, TV:n lähetysajat vai urheilijoiden terveys ja tulokset?, Korte pohtii.

Lue myös: Jere Murto, 10, heitti ikäluokkansa maailmanennätyksen keihäässä


Pelaajat: