NHL-legenda Andrei Markov 18 kuukauden dopingpannaan – KHL-valmennusdebyytti siirtyy

Andrei Markov NHL montreal - pallomeri.net

NHL:ssä yli 1000 ottelua tahkonnut venäläinen Andrei Markov on asetettu 1,5 vuoden dopingpannaan, vaikka peliura on ollut ohi jo hyvän tovin.

Markov pelasi viimeiset pelinsä kaudella 2019-2020 Lokomotiv Jaroslavlin paidassa, minkä jälkeen mies löi hokkarit naulaan.

Tätä mieltä ei kuitenkaan ollut Venäjän antidopingtoimisto Rusada. Markov nimittäin unohti kertoa Rusadalle lopettamisestaan, minkä myötä häntä velvoittivat aktiivipelaajien olinpaikkatietojen täyttämiset sekä valmiudet dopingtesteihin.

Mainos alkaa

Rusadan mukaan Markov oli maininnut yllä mainittuja pykäliä viidesti, minkä myötä miehelle mätkäistiin 18 kuukauden, eli puolentoista vuoden dopingpanna.

Markov yritti vedota tietämättömyyteen, ja siihen, että hänen lopettamisestaan uutisoitiin laajalti ympäri maailmaa – eikä vähiten Venäjällä. Tämä ei kuitenkaan auttanut vaan tuomio pysyi voimissaan.

– Minun olisi pitänyt ilmoittaa lopettamisestani Rusadalle virallisella kirjeellä. En tiennyt siitä. Kukaan ei varoittanut minua, Markov sanoi Match TV:n mukaan.

Markovin kohdalla se tarkoittaa sitä, että hänen KHL-valmennusdebyyttinsä siirtyy, sillä hän voi toimia valmentajana vasta dopingpannan päätyttyä. 42-vuotias Markov palkattiin toukokuussa HK Vitjazin apuvalmentajaksi.