Klassikkovideo: Andrea Pirlo & rankkari EM-puolivälierässä 2012

Andrea Pirlo Euro 2012 rankkari - Pallomeri.net

Englanti ja Italia kohtasivat vuoden 2012 jalkapallon EM-kisojen puolivälierissä. Varsinainen peliaika ja jatkoaika olivat päättynyt 0-0-tulokseen. Rankkarikisassa ratkaisijaksi asteli Italian Andrea Pirlo.

Molemmilta joukkueilta oli nähty hyviä tilanteita jo varsinaisella peliajalla. Ottelu oli lähellä mennä Englannille tuomarin antamalla lisäajalla, mutta Wayne Rooney ei aivan onnistunut paikassaan.

Kun jatkoajallakaan ei maaleja nähty, oli rangaistuspotkujen vuoro. Tilanne oli 2-1 Italialle, kun vuoroon asteli Pirlo.

”Maalivahti (Joe Hart) teki kaikkia hassuja liikkeitä. Kun aloitin vauhtini ja pääsin pallolle, päätin chipata hänen yli.” italialaislegenda kuvailee tilannetta UEFAn videolla.

Tämän jälkeen Englannin Ashley Young ampui ylärimaan ja Italia eteni turnauksessa lopulta finaaliin saakka, jossa Espanja oli kuitenkin vahvempi 4-0.

Tämän vuoden EM-kisat alkavat perjantaina 10.6 ottelulla Ranska-Romania. Kisojen päiväkohtaisen otteluohjelman, lohkojaot ja joukkueiden kokoonpanot löydät sivuiltamme TÄSTÄ LINKISTÄ!

Andrea Pirlo – yksi historian tyylikkäimmistä:

Jos alla oleva video ei näy, voit katsoa sen TÄSTÄ (YouTube).

https://www.youtube.com/watch?v=gXFWmpB-cPQ