Puhuttava tapaus Valioliigassa – ManU:n Andre Onana kolkkasi hyökkääjän, vietiinkö Wolvesilta selvä pilkku?

Andre Onana Manchester United

Valioliigan avauskierroksen puhuttavin tilanne nähtiin, kun ManU:n maalivahti Andre Onana jyräsi vastustajan ilman seuraamuksia.

Manchester United selvisi täpärästi voittajaksi Valioliigan avauskierroksella Wolverhampton Wanderersia vastaan. United väisti ison luodin ottelun johtaessaan 1-0.

Pallo näet pelattiin 96. minuutilla Unitedin boksiin. Kaksi Wolvesin pelaajaa oli tilanteessa ensin, kun Unitedin maalivahti Andre Onana hyökkäsi paikalle pahasti myöhässä. Onana ei osunut palloon, vaan iski käsillään Wolvesin Sasa Kalajdzicia ja lanasi tämän yli.

Ottelun erotuomari Simon Hooper ei kuitenkaan tuominnut tilanteesta pilkkua, eikä VAR-tuomari Michael Salisburykaan löytänyt tilanteesta rankkarin arvoista rikettä. Wolvesin penkki riehaantui ymmärrettävästi tuomiosta ja tapauksesta riitti parranpärinää ottelun jälkeen. Wolvesin päävalmentaja Gary O’Neil väitti lehdistötilaisuudessa, että tuomaripomo Jon Moss olisi pyytänyt häneltä tapausta anteeksi.

– Keskustelin Jon Mossin kanssa. Hän pyysi anteeksi. Hän sanoi, että se oli päivänselvä rike, josta olisi pitänyt viheltää rangaistuspotku. Kun tietää olevansa oikeassa jostain, jää oikeastaan yhä huonompi maku suuhun, kun jääkin tyhjin käsin. Jos ei ole ihan varma tuomiosta, kaikkiin meihin vaikuttaisi Old Traffordin kotiyleisö ja se että kyseessä on Manchester United. Siksi VAR:n pitäisi auttaa noissa tilanteissa. Ennen kuin juttelin Jon Mossin kanssa, minulle sanottiin, ettei se ollut selvä rike. Heidän maalivahtinsa iski melkein pään irti meidän pelaajaltamme, O’Neil kiehui lehdistölle.

Tiistaina päivällä O’Neilin väitteet saivat sikäli tukea, että Sky Sports uutisoi ottelun tuomariston tulleen hyllytetyksi ensi viikonlopun ottelukierrokselta.

Manchester Unitedin Andre Onana jyrää vastustajan yli, mutta edes VAR ei löydä tilanteesta pilkun arvoista rikettä:

Katso myös: Atletico Madridin Memphis Depay tykitti uskomattoman kanuunan Granadan verkkoon


Pelaajat:
Joukkueet: ,