Keihäsfinaalista muodostui hurjatasoinen näytös: Anderson Peters mestari – Oliver Helanderille raju pettymys

Anderson Peters keihäänheitto maailmanmestari 2022 - Pallomeri.net

Grenadan Anderson Peters nappasi keihäänheiton maailmanmestaruuden nimiinsä, kun mies kiskaisi finaalissa kolme kertaa yli 90-metrisen kaaren. MM-kulta on Petersille toinen perättäinen, sillä mies juhli voittoa myös Dohassa 2019.

Petersin pisin leiskautus Eugenen illassa kantoi 90,54. Hopealle heitti Tokiossa olympiakultaa viime kesänä napannut Intian Neeraj Chopra (88,13) ja pronssi meni Tshekin Jakub Vadlejchille tuloksella 88,09.

Kun tarkastellaan MM- ja olympiafinaaleja, voittotulos oli kovin sitten vuoden 2015. Jopa Vadlejchin pronssituloksella olisi viety kultaa niin Tokion olympialaisissa kuin myös vuoden 2019 MM-kisoissa Dohassa.

Lassi Etelätalo heitti kauden parhaansa 82,70 ja sijoittui kuudenneksi. Oliver Helanderilta odotettiin jopa mitalia, mutta hän joutui pettymään. Helanderin pöytäkirjaan mahtui vain yksi mitattu tulos – 82,24 – jolla heltisi finaalin kahdeksas sija.

– Yllättävän vaikeaa oli heittää. Yksi vähän sinnepäin tuli. Kun heittää huonoon asentoon tässä tuulessa, niin ei se lennä mihinkään, Helander sanoi kisan jälkeen.

Neeraj Chopran ja Anderson Petersin parhaat heitot MM-finaalissa:

Jos video ei syystä tai toisesta näy, voit katsoa sen World Athleticsin Twitterissä.


Pelaajat: ,