Todella kova ratkaisu Belgian liigassa – huippuottelu pelataan kokonaan uudestaan VAR-virheen vuoksi

Anderlecht-Genk VAR-virheestä uusintaottelu

Belgian liigan huippuottelu Anderlecht-Genk pelataan kokonaan uudestaan, kun Genkin vetoomus VAR-virheen oikaisemiseksi meni läpi.

Muun muassa BBC uutisoi, että Belgian jalkapalloliigan huippuottelu Anderlechtin ja Genkin välillä on päätetty pelata kokonaan uudelleen VAR-tuomarin tekemän virheen vuoksi.

Kyseinen ottelu pelattiin joulukuun 23. päivänä ja Anderlecht voitti alkuperäisen ottelun maalein 2-1. Uusintaotteluun johtanut tilanne nähtiin ottelun avausjaksolla, kun Genkin Yira Sor teki maalin joukkuetoverinsa Bryan Heynenin epäonnistuneen rangaistuspotkun jälkeen.

Maali hylättiin videotarkistuksen jälkeen, koska Sor tunkeutui rangaistusalueelle ennen Anderlecht-vahti Kasper Schmeichelin torjumaa pilkkua. Videotuomari ei kuitenkaan huomioinut, että myös kaksi Anderlechtin pelaajaa oli liikkunut rangaistusalueelle liian aikaisin.

Genk teki tuomiosta valituksen ylemmälle taholle ja seuran vetoomus, joka perustui sääntöjen vääränlaiseen soveltamiseen, hyväksyttiin. Sääntöjen mukaan, jos sekä puolustava että hyökkäävä pelaaja tunkeutuvat liian aikaisin rangaistusalueelle, on rangaistuspotku lauottava uudelleen riippumatta siitä, tehdäänkö siitä maali vai ei.

Maalin hylkääminen oli siis väärä tuomio ja rangaistuspotkun uusimisen sijaan joukkueet pelaavat toisiaan vastaan uusintaottelun. Uutta ottelupäivää ei ole vielä lyöty lukkoon.

Tässä rankkarissa tapahtunut VAR-virhe johti koko ottelun uusimiseen:

Katso myös: FA Cupissa uskomatonta taikaa – Ipswich vei laukaukset 38-2, kuudennen sarjatason jengi jatkopaikan


Joukkueet: ,