HJK-floppi Amr Gamal syyttää ex-valmentajaa Suomeen pakottamisesta – valmentaja latasi tylysti vastapalloon

amr gamal / Pallomeri.net

HJK:ssa pahasti flopannut Amr Gamal on esittänyt mediassa rajuja syytöksiä ex-valmentajaansa kohtaan. Valmentaja tyrmäsi Gamalin väitteet täysin.

Kaudella 2018 HJK:ssa floppaamassa käynyt egyptiläiskärki Amr Gamal on esittänyt tv-haastattelussa rajuja syytöksiä ex-valmentajaansa Gavin Huntia kohtaan ajasta, joka edelsi HJK-siirtoa. Gamal saapui HJK:hon lyhyellä lainasopimuksella tavoitteenaan varmistaa paikka Egyptin joukkueesta kesän 2018 MM-kisoihin.

Gamal pelasi sitä ennen lainalla eteläafrikkalaisessa Bidvest Wittsissä kaudella 2017-18, mutta hänen pelioikeutensa kuuluivat yhä hänen kasvattajaseuralleen Al Ahlylle. Pelit kulkivat ja Gamal johdatti seuran paikallisen liigacupin voittoon, mutta Gamalin mukaan hänellä oli vakavia ongelmia Bidwestiä valmentaneen Huntin kanssa.

– Valmentaja solvasi ja nöyryytti minua. Meillä oli jopa fyysinen tappelu. Minä vain puolustin itseäni. Hän oli ylimielinen ja rasisti. Jopa hänen lausuntonsa olivat provosoivia. He eivät antaneet minun pelata, vaikka olin joukkueen paras maalintekijä, Gamal vuodatti haastattelussa.

Mainos alkaa

Gamalin mukaan Hunt jopa uhkaili, ettei päästäisi hyökkääjää takaisin emoseuraansa Al Ahlyyn. Lisäksi Hunt uhkasi Gamalin mukaan, ettei häntä päästettäisi MM-kisoihin. Tämän lisäksi Gamal väittää, että Bidvest ja Hunt pakottivat hänet Suomeen.

– Sain samoihin aikoihin tarjouksen Rubin Kazanista. Ajattelin, että se olisi hyvä tilaisuus minulle ja parantaisi mahdollisuuksiani pelata MM-kisoissa Venäjällä. Al Ahlylle siirto olisi sopinut, mutta Bidvest ei päästänyt minua lähtemään ja lopulta siirtoikkuna sulkeutui. Sen takia minun oli pakko lähteä pelaamaan Suomeen, Gamal kertoi.

HJK:ssa Gamalille kaavailtiin isoa roolia, mutta toisin kävi. Gamal pelasi HJK:ssa 12 ottelua ja osui tolppien väliin vain kerran. Luonnollisesti Gamalin näytöt eivät lopulta riittäneet paikkaan Egyptin MM-joukkueessa.

– Minulla oli oikeus pelata MM-kisoissa, koska pelasin kaikissa karsintaotteluissa. Lippuni oli varattu ja kuuluin joukkueeseen, sitten yhtenä päivänä huomasinkin, etten ollut mukana. Itkin viikon sen jälkeen, kun minut oli jätetty pois kisoista. Kunnioitan päävalmentaja Héctor Cuperia, mutta en ymmärtänyt hänen päätöstään, Gamal totesi.

Hunt lyttää Gamalin väitteet

Jalkapallosivusto Kickoff tarttui Gamalin varsin koviin syytöksiin ja pyysi Huntilta kommenttia. Ei liene yllätys, että valmentajan ja Gamalin näkemykset tapahtumista eroavat kovasti.

– En tiedä mistä hän puhuu. En ole koskaan kuullut mitään Rubin Kazanista. Ja miten voisin olla rasisti? Tuollainen puhe on häpeällistä. En tiedä viittasiko hän todella minuun, koska en ole koskaan tapellut hänen kanssan. Ehkä hän puhuu toimitusjohtaja Jose Ferreirasta, mutta se en ole minä. En päätä hänen siirtojaan, enkä tiennyt mitään Kazanista. Se on toimiston työtä, Hunt kommentoi.

Huntin mukaan hänellä ei ollut myöskään mitään tekemistä sen kanssa, ettei Gamal ollut mukana Egyptin joukkueessa MM-kisoissa.

– Kaikki se p***a siitä, ettei hän pelannut MM-kisoissa, miten minä voisin sellaista päättää? Sillä ei ole mitään tekemistä kanssani, täysin hölynpöylä. Sitten hän puhuu itsestään parhaana maalintekijänä, missäköhän?, Hunt kivahti.

Gamal pelasi sarjassa 13 ottelua, joissa syntyi kaksi maalia. Yhteensä Gamal teki Bidvestissä viisi maalia 19 pelaamassaan ottelussa. Huntin mukaan peliajan puutteeseen oli myös varsin selvä pelillinen syy.

-Hän käveli ja seisoskeli kentällä, eikä tehnyt mitään. Siksi hän ei saanut pelata, Hunt sanoi.

Lue myös: ESPN: Bundesliiga jatkaa kauttaan tiukoin rajoituksin – äärimmäisiä varotoimenpiteitä luvassa