Ampumahiihdon MM-kisojen harjoituksissa nähtiin vaaratilanne – ”Kuulostaa melko sairaalta”

Ampumahiihdon MM-kisojen harjoituksissa nähtiin vaaratilanne – ”Kuulostaa melko sairaalta”

Ampumahiihdon MM-kisojen harjoituksissa nähtiin todella vaarallinen tilanne, kun slovenialaisurheilija harjoitteli ampumista, vaikka toimitsijat olivat vaihtamassa tauluja.

Slovenialaisurheilija aiheutti vakava vaaratilanteen tiistain harjoituksissa, kun nainen ampui kohti maalitauluja, vaikka toimitsijat olivat vaihtamassa uusia tauluja MM-areenalle. Urheilija ei hetkahtanut edes varoitusvihellyksestä, joten kyseessä oli harvinaisen paha laiminlyönti. Slovenialainen saikin tilanteesta sanallisen varoituksen.

Onneksi tällä kertaa onni oli myötä, sillä toimitsijat olivat sen verran kaukana taulusta, että osuminen ei ollut lähellä. Tilanne kirvoitti kuitenkin ymmärrettävästi isoa keskustelua, johon otti kantaa niin kanssakilpailijat kuin kisojen järjestelystä vastaava Tomas Öberg.

– Olen puhunut hänen kanssaan ja korostanut, että et voi olla koskaan niin hermostunyt, että asetat toiset vaaraan. Nämä ovat hengenvaarallisia aseita, Öberg kommentoi Expressenille.

Myös ruotsalaiskilpailija Hanna Öberg oli tilanteesta melko järkyttynyt, vaikka ei itse ollut tapahtumahetkellä paikalla.

– Se kuulostaa melko sairaalta. En ollut paikalla, joten en tiennyt tapahtuneesta, Öberg kertoi Expressenin haastattelussa.

Myös Mona Brorsson korosti sitä, että urheilijoiden on tiedettävä vastuu aseensa kanssa.

– Turvallisuus on erittäin tärkeää ja siitä on pidettävä kiinni. Se on oltava selkäytimessä. On selvää, että käy virheitä, mutta kun kyse on kivääristä, niin niitä ei saa sattua, Brorsson totesi.

Ampumahiihdon MM-kisat käynnistyvät torstaina. Kisojen ohjelman löydät TÄÄLTÄ!

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut