Ammattigolfarin arkea – osa 5: Rutiinit yksinkertaisiksi – ajatukset selkeiksi

osa5 ammattigolfarin arkea Peter Puhakka / Pallomeri.net

Ammattigolfarin arkea -juttusarjassa seurataan, kuinka Peter Puhakan matka golfammattilaisena sujuu. Tämä on järjestyksessään jo viides ”Puhiksen” blogi!

Hei taas!

Viime tekstistä on pari viikkoa ja on taas aika avata sanaista arkkua. Tässä välissä kerettiin pelata Masters ja vaikea on löytää maailmasta montaa ihmistä, joka ei olisi loppuvaiheissa toivonut vihreää takkia Sergio Garcian päälle. Mielestäni sitä voisi kutsua jo työvoitoksi, on nimittäin Sergio pelannut sen verran hienon uran ja major-voitto kuuluu oikeutetusti lisätä hänen meriitteihinsä.

Omasta mielestäni Masters on ehdottomasti hienoin kisa seurata vuoden aikana ja tunnelma tätä katsoessa on ihan omaa luokkaansa. Myös Ryder Cup on hieno tapahtuma, mutta tämä on yksilötasolla varmasti arvostetuin kilpailu kaikista. Unelma olisi tietysti myös pelata kyseisessä kilpailussa joskus, mutta tällä hetkellä täytyy vielä ottaa nuotit ylös TV:n välityksellä.

Pelifiiliksiä

Viimeisen parin viikon aikana on tullut pelattua aika paljon. Minulla on ollut muutama tuttu käymässä täällä ja olemme kiertäneet pelaamassa  lähiseudun eri kentillä. On ollut hyvä päästä tässä vaiheessa keskittymään pelaamiseen ja tehdä koko ajan tuloksia. Kierroksia on taas alkanut mennä alle parin ihan hyvä määrä ja fiilis on koko ajan noususuhdanteessa.

Isoin ero tällä hetkellä on tullut rutiinien yksinkertaistumisesta ja sitä kautta ajatuksen selkeytymisestä. Rutiinit ovat uskomattoman tärkeä osa lyöntisuoritusta ja ilman selkeitä rutiineja pelaaminen on ailahtelevaa.  Pystyn juuri nyt asettautumaan pallolle paljon paremmin kuin ennen ja asento tuntuu vakaammalta. Tälläisestä tunteesta on monen monta kertaa helpompi lähteä tekemään lyöntisuorituksia. Teknisesti muutokset ovat pieniä, mutta tunteen tasolla ero on erittäin iso. Pallo lähtee paljon useammin oikeaan suuntaan, kierteet ja missit ovat pieniä. Jos ei tee juurikaan virheitä, niin huonosti pelaaminen alkaa olla koko ajan vaikeampaa. Ei välttämättä ihan huono juttu?

Kilpailukausi Suomessa lähestyy jo kovaa vauhtia ja itsellä ulkomaan komennusta on enään muutama päivä jäljellä. Kotona on vielä hieman heikot pelikelit, mutta tuon toivottavasti kesän mukanani ettei tarvitse hirveästi pipogolfia harrastaa. Toukokuun alussa pitäisi pelata kisaa Nordcenterissä ja kentän kunnon takia toivoisi jo pikaisesti hyviä ja lämpimiä kelejä.

Viimeisinä päivinä aion ottaa vielä kaiken irti hyväkuntoisista griineistä ja lähipelitreenit ovatkin pääosassa harjoittelussa. Varsinkin puttiharjoittelu on mukavampi ja laadukkaampi tehdä hyvillä griineillä. Jos viheriö on epätasainen ja pomppuisa, saattaa se jo itsessään tehdä harjoittelusta turhauttavaa ja haastavaa. Hyvillä alustoilla palaute treenistä on aina rehellinen. Suomessa saa odottaa vielä hyvän tovin siihen, että griinit alkavat olla pelikuntoisia ja tasalaatuisia. Rangella pystyy kyllä lyömään ihan saman lailla kuin missä tahansa muuallakin, joten siitä ei tarvitse huolehtia.

Näillä eväillä kohti seuraavia treenejä,

Puhis

Tässä aikaisemmat Peter Puhakan ammattigolfarin arkea -blogitekstit:

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 1

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 2

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 3

Ammattigolfarin arkea: Puhiksen matkassa – osa 4