Ranskan hallinto-oikeus puuttui peliin – Amiens ja Toulouse säästyivät putoamiselta

Amiens vs Ligue 1 kuvitus / Pallomeri.net

Kauden ennenaikaisen päätöksen myötä Ligue 1:stä pudonneet Amiens ja Toulouse armahdettiin, kun Ranskan korkein hallinto-oikeus puuttui asiaan.

Brittilehti Daily Mail raportoi, että Ranskan korkein hallinto-oikeus on estänyt Amiensin ja Toulousen putoamisen Ranskan pääsarjasta Ligue 1:sta. Päätöksessään tuomioistuin vahvisti kauden päättymisen koronapandemian takia ja kauden päätössarjataulukon, mutta esti Amiensin ja Toulousen putoamisen.

Ranskan liigan kaudesta jäi pelaamatta kymmenen ottelukierrosta. Mestaruuden voitti PSG. Tuomioistuin määräsi myös Ranskan jalkapalloliigan pohtimaan yhdessä Ranskan jalkapalloliiton kanssa vielä ensi kauden sarjajärjestelmää.

Kaikki alkoi noin kuukausi sitten, kun Amiens ryhtyi oikeustoimiin säilyttääkseen paikkansa Ligue 1:ssä. Mukaan liittyi myös Toulouse, joka tällä päätöksellä väistäisi luodin, sillä seura oli sarjataulukossa täysin toivottomassa tilanteessa ja oli tienannut lokakuun puolivälin jälkeen vain yhden vaivaisen sarjapisteen.

Mainos alkaa

Myöhemmin mukaan liittyi Mestarien liigasta kauden ennenaikaisen päättymisen vuoksi ulos pullahtanut Lyon, joka vaati yhdessä pudonneiden seurojen kanssa kauden uudelleenkäynnistämistä. Lyonin toiveet eivät kuitenkaan saaneet vastakaikua.

Jos päätös pitää, tarkoittanee se sitä, että Ranskan pääsarja laajenee 22 joukkueen sarjaksi. Daily Mailin mukaan prosessi ei kuitenkaan ole vielä välttämättä ohi, sillä sekä Lyonilla että Ligue 1:lla on oikeus valittaa päätöksestä.