Historian kovin paukku – amatööri pudotti Ronnie O’Sullivanin MM-kisoista!

Historian kovin paukku – amatööri pudotti Ronnie O’Sullivanin MM-kisoista!

Snookerin MM-kisoissa nähtiin aivan uskomaton paukku, kun amatööri James Cahill pudotti legenda Ronnie O’Sullivanin MM-kisojen avauskierroksella.

Tällä kaudella useita turnauksia voittanut O’Sullivan oli suurin suosikki MM-kisoihin ja miehen piti painella helposti maailmanmestaruuteen. Kaaviokin piti olla suotuisa, sillä avauskierrokselle arvottiin vastustajaksi historian ensimmäisenä amatöörinä pääsarjaan selvinnyt James Cahill.

Jo heti ensimmäinen sessio kuitenkin näytti sen, että Cahill ei elävää legenda tule nöyristelemään. Samaan aikaan O’Sullivanin peli takkusi pahemman kerran eikä The Rocket ollut totutun varma. Yötauolle lähdettiinkin Cahillin sensaatiomaisessa 5-4-johdossa. Tästä huolimatta O’Sullivan oli täysin selvä suosikki eikä kukaan uskonut Cahillin pystyvän pitämään hermojaan.

Toinen sessio käynnistyikin kuitenkin vastaavissa merkeissä, sillä Cahill karkasi jo 8-5-johtoon. Tämän jälkeen O’Sullivan heräsi ja nappasi kolme peräkkäistä erävoittoa. The Rocket sai loistavan mahdollisuuden mennä johtoonkin, mutta miehen päälleveto pinkille epäonnistui ja Cahill ryösti erän itselleen.

Ottelun viimeiseksi jääneessä freimissä O’Sullivanilla kävi myös järjettömän huono tuuri, sillä sinistä pussittaessa myös punainen upposi ja Cahillille tarjoutui huima paikka tyhjentää pöytä. 23-vuotias pelaaja piti hermonsa rautaisella tavalla ja nappasi historian suurimman yllätysvoiton.

Sanottakoon, että Cahill joutui maksamaan itse myös osallistumismaksun MM-karsintoihin, sillä nuorukainen tuli mukaan amatööri-statuksella. Jo pääsarjaan selviäminen oli historiallista, mutta O’Sullivanin lyöminen on jotain täysin unohtumatonta.

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut