Suomelle taas kultaa Dubaista – Amanda Kotaja kelasi ylivoimaisesti mestariksi

Suomelle taas kultaa Dubaista – Amanda Kotaja kelasi ylivoimaisesti mestariksi

Amanda Kotaja toi Suomeen jo kolmannen kultamitalin parayleisurheilun MM-kisoista. Hän voitti T54-luokan 100 metrin kisan ylivoimaisesti.

Amanda Kotaja kruunattiin odotetusti ratakelauksen T54-luokan 100 metrin maailmanmestariksi Dohassa parayleisurheilun MM-kisoissa. Kotaja voitti välieränsä näytöstyyliin ja tismalleen sama tahti jatkui finaalissa.

Kotaja kelasi alkuerässä kisaennätyksen ja kauden parhaan aikansa, eli 16,00 ja finaalissa digitaalit pysähtyivät samoin lukemiin. Kotaja sai loistavan lähdön ja oli jo radan puolivälissä aivan ylhäisessä yksinäisyydessään. Hän löi hopealle sijoittuneen Kiinan Zhou Zhaoqianin 0,23 sekunnin erolla ja USA:n Cheri Madsen puolestaan jäi pronssille 0,42 sekunnin erolla Kotajaan.

Maailmanmestaruus oli Kotajalle uran kolmas. Tämän lisäksi hänellä on plakkarissaan kolmen MM-hopeaa. Kotajan kultamitali oli Suomelle kisojen kolmas, sillä aiemmin perjantaina Leo-Pekka Tähti toi kultaa miesten puolella samasta lajista ja torstaina Toni Piispanen kelasi T51-luokan 100 metrin mestaruuteen.

Lue myös: NHL saapuu Suomeen ensi syksynä – Mikko Rantasen tähdittämä Colorado kohtaa Columbuksen

Jaa tämä:Aiheeseen liittyvät julkaisut