Aivan älyvapaa dopingtapaus Venäjällä – yleisurheiluvalmentajalle neljän vuoden toimintakielto

dopingtapaus yleisurheilu venäjän liitto / Pallomeri.net

Venäläinen yleisurheiluvalmentaja on tuomittu neljän vuoden toimintakieltoon. Syynä on täysin typerä dopingtapaus, joka sattui jo vuonna 2017.

Venäjän antidopingtoimisto RUSADA tiedottaa, että yleisurheiluvalmentaja Andrei Eremenko on saanut Urheilun kansainväliseltä vetoomustuomioistuimelta CAS:lta neljän vuoden toimintakiellon.

Pannan taustalla on täysin älyvapaa dopingtapaus vuodelta 2017, jossa Eremenkon suojatilta Julia Malujevalta yritettiin saada dopingnäytettä huonolla menestyksellä.

Dopingviranomaiset yrittivät saada aitajuoksija Malujevalta virtsanäytettä Venäjän mestaruuskisoissa seitsemän tunnin ajan. Lopulta Malujeva sai rutistettua näytteen, joka kuitenkin lensi wc-pönttöön. Malujevan mukaan todisteet tuhoutuivat samalla, kun hän pyörtyi vessan lattialle. Tämän jälkeen Jeremenko soitti ambulanssin paikalle ja Malujeva kiidätettiin hoitoon.

Mainos alkaa

Sairaalassa Eremenko sai uuden idean, jolla pelastaa urheilijansa käryltä. Hän tarjosi dopingvirkailijoille lahjusta, jotta he vaihtaisivat Malujevan näytteen puhtaaseen, mutta ei saanut vastakaikua.

Hämmentävää kyllä RUSADA vapautti Jeremenkon ensin syytteistä vuonna 2018, mutta päätöksestä valitettiin CAS:iin, joka ei katsonut tapausta läpi sormien, vaan mätkäisi neljän vuoden pannan lahjomisyrityksestä. Malujeva puolestaan tuomittiin jo vuonna 2018 neljän vuoden kilpailukieltoon, koska häneltä ei saatu dopingnäytettä.

Tsekkaa myös: Ampumahiihtoliitolta koominen kämmi – Martin Fourcade sai postissa palkinnon, jota ei voittanut