Aleksander Ovechkin osui Ville Husson selän taakse – teki samalla upeaa NHL-historiaa

Alexander Ovechkin Washington Capitals - Pallomeri.net

Alexander Ovechkin on mättänyt maaleja NHL:ssä jo yli 17 vuoden ajan – ja tämän hän on tehnyt yksinomaan Washington Capitalsin paidassa.

Torstaina Capitals kohtasi vierasottelussa Detroit Red Wingsin ja Ovechkin painoi kiekon maaliin tutulta paikalta, b-pisteen tuntumasta.

Tämä osuma oli samalla Ovechkinin 786. Capitalsin paidassa, ja tuolla määrällä hän nousi jakamaan Gordie Howen kanssa NHL:n kaikkien aikojen ennätystä yhden seuran nimissä tehdyissä maaleissa. Howe teki ennätyksensä juurikin Capitalsin torstaisen vastustajan, Detroit Red Wingsin nutussa.

Howella maalimäärän saavuttamiseen kului 1 687 ottelua ja Ovechkinilla puolestaan 1 286. Howe teki lopulta urallaan yhteensä 801 maalia, joiden ansiosta hänen nimensä seisoo liigan kaikkien aikojen maalitilaston kakkospaikalla. Ykköspaikkaa pitää hallussaan Wayne Gretzky, joka osui 894 kertaa.

Mainittakoon vielä sekin, että Detroitin ja Washingtonin välisen ottelun vei lopulta nimiinsä kotijoukkue, sillä Ovechkinin maali jäi vieraiden illan ainoaksi ja Detroit nappasi voiton lukemin 3-1. Matsin tarkempia tilastoja voit katsastella NHL:n sivuilla.

Tsekkaa myös: Arizona-vahti Karel Vejmelkalta karmea aivopieru – Jamie Benn sai painaa kiekon tyhjiin

Alexander Ovechkin avasi ottelun maalinteon historiallisella osumalla:

Jos video ei näy, voit katsoa sen Sportsnetin YouTubessa.


Pelaajat:
Joukkueet: