Alexander Ovechkin solmi jättimäisen jatkosopimuksen – jatkaa Washingtonissa ainakin seuraavat viisi kautta

Alexander Ovechkin NHL Washington NHL-historian parhaat pelaajat

Alexander Ovechkin, 35, ja Washington Capitals ovat solmineet uuden jatkosopimuksen, joka pitää venäläisen Capitalsissa seuraavat viisi kautta.

Tuore kontrahti on Capitals-kapteenille noin 47,5 miljoonan dollarin arvoinen, eli vuosiansiot kipuavat keskimäärin 9,5 miljoonaan dollariin kaudessa. Sopimus allekirjoitettiin päivää ennen kuin Ovechkinista olisi tullut vapaa agentti.

Venäläinen on pelannut Capitalsissa koko NHL-uransa, joka alkoi kaudella 2005-2006. Capitals varasi hänet kesän 2004 NHL-draftin ensimmäisen kierroksen ensimmäisenä pelaajana.

Mainos alkaa

Hurjana maalintekijänä tunnettu ”Ovie” on voittanut NHL:n maalikuninkuuden peräti yhdeksän kertaa. Hän on tehnyt runkosarjassa 50 maalia tai enemmän kahdeksalla kaudella.

Yhteensä NHL-uralle mahtuu 1197 runkosarjan ottelua, joissa on syntynyt 1320 tehopistettä (730+590). Pudotuspeleissä Ovechkin on tehtaillut 141 otteluun 135 tehopistettä (71+64). Kesällä 2018 Ovechkin sai pitkään himoamansa palkinnon, kun Washington Capitals pääsi juhlimaan Stanley Cupin mestaruutta.

Mikäli venäläistähti pysyy terveenä, Wayne Gretzkyn nimissä oleva runkosarjan kaikkien aikojen maaliennätys 894 osumaa on vaarassa rikkoutua.

Mikäli tweetti ei näy, voit katsoa sen Washington Capitalsin Twitter-tililtä.

Lue myös: NHL:ssä erikoinen treidi – Marc-Andre Fleury vaihdettiin Mikael Hakkaraiseen


Pelaajat:
Joukkueet: