Lähteet: Arizona Coyotesin tarina tulossa lopullisesti tiensä päähän – omistaja Alex Meruelo luopuu leikistä

Alex Meruelo

Alex Meruelo säilytti option Arizona Coyotesin uudelleenaktivoinnille, mutta viimeisimmän käänteen myötä optio jää käyttämättä.

PHNX Sports uutisoi useisiin lähteisiinsä vedoten, että Arizona Coyotesin tarina todella päättyy myös brändinä joukkueen muutettua Utahiin. Coyotes-omistaja Alex Meruelo sai kaupan yhteydessä viiden vuoden mittaisen option Coyotesin uudelleenaktivointiin ja paluuseen NHL:ään laajennusprosessin kautta. Tämä optio jää kuitenkin PHNX Sportsin mukaan käyttämättä, sillä Meruelo lyö hanskat tiskiin.

Viimeinen takaisku oli liikaa, sillä Arizonan osavaltion maankäyttövirasto päätti perua huutokaupan maasta, jota Meruelo havitteli tarkoituksenaan rakentaa alueelle uusi areena. Huutokaupan peruuntuminen tarkoittaa sitä, ettei Meruelolle jäänyt enää varteenotettavia vaihtoehtoja uuden areenan rakennuspaikaksi, mikä tekee paluun viiden vuoden sisällä mahdottomaksi.

Mainos alkaa:

Uudelleenaktivointi olisi vaatinut myös sen, että Meruelo olisi maksanut takaisin miljardin dollarin potin, jonka hän sai myytyään seuran Utahiin. Kauppahinta oli 1,2 miljardia, joista 200 miljoonaa jaettiin muiden seurojen omistajien kesken muuttomaksuna.

Rahaakin ratkaisevampi asia oli kuitenkin se, että vaikka aikaa paluulle oli viisi vuotta, niin kolmen ja puolen vuoden kohdalla olisi Coyotesin pitänyt paitsi ilmoittaa liigalle aikeistaan mutta areenan rakennustöiden olisi pitänyt olla jo vahvasti käynnissä.

– Ilmoitus uudelleenaktivoinnista täytyy tulla ennen 31. joulukuuta 2027 ja areenan rakennustöiden tulee siihen mennessä olla 50-prosenttisesti valmiit. Tämän lisäksi Meruelon tulee maksaa merkittävä osuus seuran hinnasta siihen mennessä. Eli käytännössä asioiden täytyy tapahtua seuraavan kolmen vuoden aikana, NHL:n varakomissaari Bill Daly kommentoi PHNX Sportille.

On vielä epäselvää koska NHL virallisesti tiedottaa Meruelon päätöksestä. Dalyltä myös kysyttiin mitä Arizonalle tapahtuu markkina-alueena NHL:n silmissä jos ja kun Meruelo hautaa Coyotesin.

– Arizonasta lähtisi silloin aivan samalta viivalta minkä tahansa mahdollisen laajennuskohteen kanssa, Daly totesi.

Tsekkaa myös: Konsta Helenius teki tulokassopimuksen Buffalo Sabresin kanssa


Joukkueet: