Chicago Wolves -vahti Alex Lyon nappasi itselleen pelikieltoa juhlittuaan AHL-mestaruutta keskarit pystyssä

Alex Lyon Chicago Wolves

Chicago Wolvesin maalivahti Alex Lyon juhli AHL-mestaruutta niin riehakkaasti ja rehvakkaasti, että hän sai eleistään pelikieltoa.

Carolina Hurricanes farmiseura Chicago Wolves juhli AHL:n mestaruutta, joka saatiin ratkaistua ensimmäistä kertaa sitten kevään 2019. Mestaruus ratkesi vieraskentällä, kun Wolves kepitti viidennessä finaalissa Springfield Thunderbirdsin maalein 4-0 ja otti ottelusarjan nimiinsä voitoin 4-1.

Mestaruuden varmistuttua kentällä alkoivat odotetusti villit voitonjuhlat, mutta tällä kertaa juhlahumu meni sikäli yli, että AHL:n kurinpito joutui jälkikäteen puuttumaan tapahtumiin.

Kyseessä oli Wolves-vahti Alex Lyonin toiminta niin heti pelin päätyttyä kuin ennen palkintojenjakoakin. Nollapelin ratkaisevassa pelissä torjunut Lyon nimittäin jätti Thunderbirds-faneille jäähyväisensä varsin napakkaan tyyliin.

Heti ottelun ratkettua Wolves-pelaajat säntäsivät maalivahtinsa luokse ja ihmisrypäleen keskeltä ilmestyy yhtäkkiä Lyonin keskisormi, joka oli ojossa yleisön suuntaan. Mitä ilmeisimmin Thunderbirds-fanit olivat huudelleet Lyonille riittävästi hävyttömyyksiä sarjan aikana, joten Lyon päätti kuitata ne tylysti voiton varmistuttua.

Lyon varmisti vielä ennen pokaalinnostoa, että viesti menisi perille ja väläytti yleisölle tuplakeskareita. AHL:n kurinpito ei katsonut voivansa sivuuttaa Lyonin temppua, vaan teki harvinaislaatuisen päätöksen langettamalla hänelle kahden ottelun pelikiellon mestaruusjuhlissa ilmenneestä epäurheilijamaisesta käytöksestä.

Chicago Wolvesin Alex Lyon näyttää yleisölle keskisormea juhlahumun keskeltä:

Lyon toisti temppunsa ennen pokaalinnostoa:

Tsekkaa myös: Toimittajalegenda räväytti kovan arvion – TPS-junnu Juraj Slafkovsky nousi TSN:n rankingissa ykkösvaraukseksi