Alex Galchenyuk mokasi raskaasti – Arizona Coyotes antoi pikapotkut vain 12 päivän jälkeen

Alex Galchenyuk

Entisen NHL:n kärkivarauksen Alex Galchenyukin ura alkaa olla katkolla, kun hän sai Arizona Coyotesilta pikapotkut mokattuaan karkeasti.

NHL-seura Arizona Coyotes kertoi torstaina asettaneensa Alex Galchenyukin siirtolistalle. Tämä tarkoittaa sitä, että Coyotes purkaa hänen sopimuksensa ja antaa Galchenyukille siis potkut.

Galchenyuk teki 1. heinäkuuta seuran kanssa yksivuotisen ja kaksisuuntaisen sopimuksen. Muun muassa isot urheilukanavat ESPN ja Sportsnet kertoivat torstaina lähteisiinsä vedoten, että sopimuksen purkamisen syynä oli kaukalon ulkopuoliset asiat.

Nyt urheilusivusto The Athletic uutisoi, että Galchenyuk pidätettiin 9. heinäkuuta. Poliisin mukaan Galchenyuk oli kolaroinut autollaan ja paennut paikalta. Hän oli myös vastustanut pidätystä. Pidätyksen muita syitä olivat häiriökäyttäytyminen sekä uhkailu tai pelottelu. Scottsdalen poliisilaitos vahvisti tiedot The Athleticille.

Viranomaiset kertoivat, ettei rytäkässä kukaan loukkaantunut, mutta yksityisomaisuutta vaurioitui. Galchenyuk kirjattiin kaupungin vankilaan sunnuntai-iltana ja vapautettiin seuraavana päivänä. The Athleticin mukaan Galchenyukia vastaan nostettiin syyte maanantaina.

The Athletic ei tavoittanut Galchenyukin asianajajaa kommentoimaan tapahtumia. Myös pelaajan agentti Pat Brisson kieltäytyi kommentoimasta. NHL:n varakomissaari Bill Dalyn mukaan Coyotes kertoi tapahtumista heti NHL:lle. Coyotes kertoi torstaina, ettei se aio kommentoida sopimuksen purkua enää millään tavalla.

Galchenyuk oli yksi ikäluokkansa lupaavimpia pelaajia ja Montreal Canadiens varasi hänet kesällä 2012 koko tilaisuuden kolmantena pelaajana. Galchenyukin paras kausi Montrealissa oli 2015-2016, jolloin hän nakutti tehot 30+26=56. Tämän jälkeen Galchenyukin ura on ollut jyrkässä laskusuunnassa ja viime kaudella hän pelasi vain 11 NHL-ottelua Colorado Avalanchen paidassa viettäen kauden pitkälti AHL:n puolella. Näin ollen Coyotesin antamat potkut voivat hyvinkin sinetöidä hänen repaleisen NHL-uransa.

Tsekkaa myös: Philadelphia Flyersin työntekijän käytös raivostutti – toimittajan arvostelu kuului suoraan lähetykseen


Joukkueet: