Järki voitti kurinpitokäsittelyssä – Ässien Aleksi Laakso ei saanut pelikieltoa kolaristaan tuomarin kanssa

Aleksi Laakson Aleksi Laakso Liiga

Ässien Aleksi Laakso sai kerrassaan naurettavan ulosajon liigaottelussa, mutta sarjan kurinpito oli onneksi hereillä jatkokäsittelyn suhteen.

Liiga tiedottaa, että lauantain kierroksella pelatussa Ässät–KooKoo-ottelussa ulosajettu Ässien puolustaja Aleksi Laakso säästyy pelikiellolta.

Laakso sai kolmannen erän puolivälissä pelirangaistuksen tuomarin koskemattomuuden loukkaamisesta. Laakso törmäsi epäonnisen tapahtumasarjan jälkeen omalla puolustusalueellaan päätuomari Lassi Heikkisen kanssa.

Liigan kurinpitodelegaation mukaan Laakso reagoi laidan kamppailutilanteesta tulleeseen irtokiekkoon pyrkien tavoittamaan sen ensimmäisenä. Päätuomari Heikkinen yritti väistää kohti tullutta kiekkoa ja siirtyi samalla Laakson luistelulinjalle.

– Delegaatio katsoo, että Laakson osuminen päätuomariin on vahinko eikä tarkoituksellinen teko. Edelleen delegaatio katsoo, että tilanne tulee niin nopeasti ja yllättäen Laaksolle, ettei pelaajalta voida edellyttää parempaa kontaktin minimointia, päätöksessä todetaan.

Kurinpitodelegaatio totesi edellä mainituin perustein, ettei pelikiellolle ole aihetta, joten oikeus toteutui Laakson kohdalla viimein, vaikka tarpeetonta pelirangaistustuomiota ei tietenkään voidakaan takaisin vetää.

Ässien Aleksi Laakso sai täysin turhan ulosajon tästä tilanteesta, mutta selvisi sentään ilman pelikieltoa:

Katso myös: SHL:ssä uimahyppyjen ilta – kolme pelaajaa sai tuhansien kruunujen sakot sukeltamisistaan


Pelaajat:
Joukkueet: