Video: Kauden kovin kakku – TPS:n Aleksi Anttalainen sai kuuden ottelun pelikiellon

Aleksi Anttalainen TPS / Pallomeri,net

TPS:n Aleksi Anttalainen sai kontolleen liigakauden toistaiseksi pisimmän pelikiellon rumasta taklauksestaan.

Perjantaina pelattu HIFK-TPS -ottelu poiki isoja jatkoseuraamuksia, kun Liigan kurinpitodelegaatio tiedotti myöhään maanantai-iltana, että TPS-pakki Aleksi Anttalainen viettää seuraavat kuusi peliä sivussa.

Anttalainen taklasi ottelun avauserässä HIFK:n Yohann Auvitua kovalla voimalla päähän ja Auvitu myös loukkaantui ilmeisen vakavasti taklauksen seurauksena. HIFK ei ollut vielä tiistaina tiedottanut sen enempää hänen kunnostaan.

– Anttalainen pelaa keskialueella kiekon yhdellä kosketuksella HIFK:n päätyyn jatkaen luistelua kohti irtokiekkoa. Kulmassa olevaan irtokiekkoon pääsee ensimmäisenä HIFK:n puolustaja Auvitu, joka pyrkii pelaamaan rystyltä kiekkoa eteenpäin ränniä pitkin. Videon perusteella Auvitu katsoo ennen kiekolle menemistä taakseen ja on tietoinen takanaan olevasta Anttalaisesta. Samanaikaisesti Auvitun pyrkiessä osumaan kiekkoon Anttalainen tulee tilanteeseen taklaten Auvitua. Molemmilla pelaajilla on tilanteessa pelitilanteen mukainen kova vauhti, kurinpitopäätöksessä todetaan.

Mainos alkaa

– Edelleen delegaatio toteaa, että Auvitu pelaa tilanteen valmistautumatta taklauksen vastaanottamiseen ja on erittäin matalassa peliasennossa. Anttalainen tulee taklaukseen vielä maaliviivan kohdalla matalassa asennossa, mutta tämän jälkeen Anttalainen suuntaa taklauksen voimakkaasti ylöspäin. Delegaatio katsoo, että Anttalaisella on mahdollisuus havaita Auvitun peliasento ja huomioida se taklauksessaan. Anttalainen vie kuitenkin taklaukseen ”täysillä loppuun asti” osuen taklauksellaan Auvitua päähän, päätöksessä jatketaan.

Pelikiellon pituuden puolesta päätöksessä todetaan, että taklaus aiheutti loukkaantumisen ja täyttää Liigan linjaamat edellytykset automaattiselle viiden ottelun pelikiellolle, joten kun Anttalaisella ei ole huomioon otettavaa kurinpitohistoriaa, niin tuomioksi muodostui kuusi ottelua.

Anttalainen on pelikelpoinen seuraavan kerran 16. helmikuuta, jolloin TPS matkustaa Ouluun Kärppien vieraaksi.

Aleksi Anttalainen sai tästä taklauksesta kuuden ottelun pelikiellon:

Katso myös: Video: Janne Juvonen joutui päästämään SHL-kauden omituisimman maalin – todellinen kenttämestarin erikoinen


Joukkueet: