Aleksandr Bolshunov väittää kohutun taklauksen olleen vahinko – ”Halusin vain puhua hänen kanssaan”

suomi joni mäki aleksandr bolshunov hiihto - pallomeri.net

Myrskyn silmään Salpausselän maalialueella suorittamansa taklauksen myötä päätynyt Aleksandr Bolshunov selitteli toimiaan hämmentävästi.

Venäjän tähtihiihtäjä Aleksandr Bolshunov pahoittelee Salpausselän maailmancupin tapahtumia ja vakuuttaa, ettei aio enää koskaan toimia samalla tavalla.

Bolshunov raivostui maailmancupin viestin jälkeen maalialueella Suomen ankkurille Joni Mäelle. Bolshunov huitaisi häntä ensin sauvalla ja ajoi maaliviivan jälkeen Mäen yli kovalla vauhdilla. Mäki kaatui niitistä ja loukkasi lievästi kätensä.

Tämän lisäksi tapauksesta tehtiin rikosilmoitus Hämeen poliisille.

Bolshunov ja Venäjän hiihtoliiton puheenjohtaja Jelena Välbe pyysivät jo Mäeltä anteeksi tiedotteella. Norjan yleisradion NRK:n haastattelussa Bolshunov korostaa tehneensä väärin ja katuvansa tekoaan.

– En tee enää koskaan samoin, Bolshunov vakuutti.

Bolshunov pärähti, koska koki Mäen kiilanneen häntä maalisuoralla. Tuomaristo ei löytänyt Mäen toiminnasta kuitenkaan huomauttavaa. Vaikka Bolshunov oli valmis tunnustamaan virheensä, niin hän antaa todisteiden valossa varsin kyseenalaisen selityksen tempulleen.

– Halusin puhua maalissa loppusuoran tapahtumista ja miksi hän toimi niin kuin toimi. Vauhtini oli kova, eivätkä sukseni kantit pitäneet. En aikonut jyrätä häntä, halusin vain puhua hänen kanssaan, Bolshunov selitti.

Bolshunov pitää myös tiukasti kiinni siitä, että Mäen toiminta loppusuoralla oli epäreilua.

– Hän blokkasi minut tarkoituksella, eikä se ole oikein. Näin minä ajattelen, Bolshunov totesi.

Kisojen tuomaristo hylkäsi Bolshunovin suorituksen ja sitä myöten Venäjän viestijoukkueen suorituksen. Hän sanoo ymmärtävänsä rangaistuksen.

– Toimin loppuratkaisussa väärin, mutta toisaalta en ymmärrä, miksi Mäkeä ei diskattu loppusoran toimintansa takia, hän sanoi.

Aleksandr Bolshunov väitti tätä tööttiä vahingoksi: