Video: Aleksander Povetkin järkytti nyrkkeilymaailmaa – Dillian Whyte tippui hurjalla alakoukulla

Aleksander Povetkin / Pallomeri.net

Raskaan sarjan huippuottelussa nähtiin todellinen yllätysloppu, kun altavastaajana ollut Aleksander Povetkin tyrmäsi Dillian Whyten.

Promoottori Eddie Hearnin kotikartanon pihalla Englannissa käydyn nyrkkeilyillan ehdoton kohokohta oli raskaan sarjan ottelu, jossa Aleksandr Povetkin ja Dillian Whyte iskivät yhteen.

Ottelu sai shokeeraavan lopun, kun Povetkin järkytti nyrkkeilymaailmaa nousemalla tyrmäysvoittoon. Ottelu alkoi tasaisesti, mutta neljännessä erässä Whyte astui kuskin paikalle. Whyte ajoi Povetkinin aivan kuilun partaalle ja pudotti hänet kahdesti lattiaan, mutta gongi pelasti Povetkinin.

Viides erä ehti vanheta vain puolisen minuuttia, kun ottelu oli jo ohi, mutta ei sillä tavalla kuin kaikki odottivat. Povetkin sai vasemman alakoukun perille Whyten leukaan. Hänen valonsa sammuivat heti eikä kehätuomari laskenut lukua, vaan keskeytti ottelun välittömästi.

Mainos alkaa

Povetkin paljasti ottelun jälkeen harjoitelleensa erityisesti kyseistä lyöntiä, jolla päätti ottelun. Neljännen erän luvunlaskuista Povetkin kertoi selvinneensä hyvin.

– En odottanut lopettavani ottelua tällä tavalla, mutta olin melko itsevarma neljännessä erässä. Kävin kahdesti kanveesissa, mutta olin melko hyvässä kunnossa. Olen katsellut hänen otteluitaan ja huomannut, että alakoukut vasemmalta ja oikealta toimivat häntä vastaan, joten olen harjoitellut juuri noita lyöntejä, Povetkin kertoi CBS:lle.

Povetkinin nousu tyrmäysvoittoon pisti raskaan sarjan pakkaa sekaisin ja ennen mutta järkytti Whyten toiveita mestaruusottelusta. Whyte on odotellut pitkään paikkaa WBC-liiton mestaruusotteluun, mutta lauantain tappio saattaa mutkistaa asioita.

Promoottori Hearn paljasti ottelun jälkeen, että Whyten ja Povetkinin ottelusopimuksessa on uusintaottelupykälä. Hearnin mukaan Whyte oli heti ottelun jälkeen vaatimassa uusintaa. Hearnin mukaan ottelu pyritään järjestämään vielä tämän vuoden puolella.

Hearn oli ottelun tuloksesta ymmällään.

– Kun lyönti osui, tuntui kuin olisin ollut jonkinlaisessa unessa. Ottelu oli siinä. Mutta tämä on raskaansarjan nyrkkeilyä. Yksi lyönti voi muuttaa kaiken. Ja tänä iltana yksi lyönti todella muutti ottelun täysin, Hearn totesi Talksportille.

Aleksander Povetkin pamauttaa Dillian Whyten unten maille:

Katso myös: Video: FC Lahden Dimitry Imbomgo kilahti totaalisesti – veti kaksi Ilves-pelaajaa nyrkillä kanveesiin