Video: Pelicansin Aleks Haatanen sai kahden ottelun pelikiellon polvitaklauksesta

Aleks Haatanen Pelicans

Liigan kurinpitodelegaatio tiedottaa, että Pelicansin Aleks Haatanen on asetettu pelikieltoon KalPa-ottelun polvitaklauksen takia.

Lauantain Liiga-kierroksella pelattu Pelicans-KalPa -ottelu poiki jälkipyykkiä, kun Liigan kurinpitodelegaatio tiedotti tiistaina, että Pelicansin Aleks Haatanen on asetettu kahden ottelun pelikieltoon.

Kyseessä oli ottelun toisen erän alussa tapahtunut tilanne, jossa Haatanen kolasi KalPan Kasper Simontaipaleen kumoon polvitaklauksella. Haatanen ajettiin ottelusta ulos.

– Simontaival tekee vartaloharhautuksen ja pyrkii ohittamaan vastaan luistelevan Haatasen oikealta puolelta. Haatanen reagoi harhautuksen työntämällä vasemman polvensa eteenpäin osuen sillä Simontaivalta reiteen. Kurinpitodelegaatio toteaa, että teko täyttää polvitaklauksen tunnusmerkistön, kurinpitodelegaation tiedotteessa kuvaillaan.

– Delegaatio toteaa, että kiekollisella KalPan pelaajalla on oikeus harhauttaa ja pyrkiä ohittamaan vastaan luisteleva puolustava pelaaja. Mikäli tällaisessa harhautustilanteessa taklaava pelaaja pitäisi peliasentonsa, eikä työntäisi polvea eteenpäin, tulisi harkittavaksi ns. taklattavan pelaajan vastuu. Koska kuitenkin taklaaja selvästi työntää polvensa eteenpäin, tilanteessa ei ole tarpeen harkita taklatun pelaajan vastuuta vaan vastuu polvitaklauksesta on yksin taklaajalla, tiedotteessa todetaan rangaistusharkinnan osalta.

Pelicansin Aleks Haatanen asetettiin kahden ottelun pelikieltoon KalPa-ottelun polvitaklauksen johdosta:

Tsekkaa myös: Ässät antoi kenkää Ari-Pekka Selinille – Karri Kivi palaa seuran päävalmentajaksi


Joukkueet: