Ajax-fanien soihdutus meni karusti pieleen – stadionilla syttyi tulipalo juuri ennen ottelun alkua

Ajax

Ajax-Feyenoord -ottelun alku viivästyi, kun kotijoukkueen kannattajien soihdutus karkasi vaarallisesti käsistä ja aiheutti tulipalon.

Hollannin liigan klassikko-ottelu Ajax-Feyenoord oli lähellä päättyä todelliseen katastrofiin, sillä vähän ennen alkuvihellystä yksi Ajaxin kannattajakatsomon soihduista sytytti yhden saman katsomon tifoista tuleen.

– Kangas oli tehty palamattomasta materiaalista. Kiitos seuran työntekijöiden ja kannattajien tuli saatiin hallintaan. Kukaan ei loukkaantunut tilanteessa, Ajax kertoi tiedotteessaan.

Hurjan näköisen roihun takia ottelun alku viivästyi. Palon sammuttaminen kesti noin kaksi minuuttia ennen kuin tuomari totesi, että peli voidaan aloittaa. Ajax voitti ottelun maalein 3-2.

Vaikka peliin ei päästetty lainkaan Feyenoordin kannattajia aiemmista väkivaltaisuuksista johtuen, niin siitä huolimatta pieleen mennyt soihdutus ei ollut ainoa negatiivinen tapaus, joka liittyi Ajaxin kannattajiin.

Ajaxin ja Feyenoordin kannattajaryhmät nimittäin ottivat pelin jälkeen yhteen Den Boschin rautatieasemalla. Pahiten eskaloituneessa tilanteessa yksi mies puukotti neljää vastapuolen kannattajaa. Poliisi onnistui pidättämään puukotuksesta epäillyn.

Puukotuksen uhrit kokivat onneksi vain lievempiä vammoja. Uhreista kolme pääsi kotiin vielä samana iltana, mutta neljäs joutui jäämään sairaalaan yöksi.

Ajax-kannattajien soihdutus aiheutti tulipalon Ajaxin kotistadionilla:

Katso myös: FC Barcelona murskaavana El Clásicossa – Real Madridia nöyryytettiin huolella kotikentällä


Joukkueet: