Leijonat kairasi rutiinivoiton Itävallasta – Ahti Oksanen ratkaisi pelin häikäisevällä rannarilla

Ahti Oksanen Leijonat

Leijonilla oli taas vaikeuksia ennalta heikompaa maata vastaan, kun Itävalta piti pelin tiukkana. Ahti Oksanen iski voiton viimeisen sinetin.

Leijonat teki MM-kisoissa jälleen sen mitä pitikin ja otti rutiinivoiton Itävallasta maalein 3-1 Tampereen lohkon iltapäiväpelissä. Peli oli ensimmäisen erän jälkeen lukemissa 2-1 ja vaikka Leijonat peliä hallitsivatkin, piti etenkin Itävallan maalivahti David Madlener lukemat tiukkoina aina kolmannen erän lopulla asti.

Madlener otti pelissä 36 torjuntaa ja palkittiin lopulta ansaitusti Itävallan parhaana. Vaikka Suomen hyökkäyspeli oli pitkälti tehotonta, niin puolustus kuitenkin piti, eikä Itävallalle herunut liiemmin paikkoja tasoitukselle.

Lopulta ratkaisu syntyi pari minuuttia ennen loppua, kun Unkari-ottelun huilivuorolta kokoonpanoon palannut Ahti Oksanen niittasi jälleen erittäin upean osuman. Oksanen ampui kiekon kovalla ja tarkalla rannarilla aivan etuylänurkkaan, eikä Madlenerilla ollut mitään mahdollisuutta torjua kutia. Maali oli lähes identtinen verrattuna osumaan, jonka Oksanen ampui Ranskan verkkoon.

Leijonat varmisti voitollaan paikkansa puolivälierissä. Seuraavaksi Suomea odottaa kahden päivän huili, kun jäljellä on alkusarjan osalta enää lohkovaiheen päätöspäivän ottelu Tanskaa vastaan.

Ahti Oksanen vei Leijonat 3-1-johtoon aivan jäätävällä rannarilla:

Katso myös: Täysin älytön torjunta – Kazakstanin maalivahti Andrei Shutov teki uskomattoman haamupelastuksen


Pelaajat:
Joukkueet: