Suomalainen agenttifirma haastoi Jokerit oikeuteen – riita palkkioista

Jokereiden Jesse Joensuu Jokerit KHL Playoffs 2019 Joona Monto agenttifirma Janis Kalnins Jokerit Inside KHL / Pallomeri.net

Suomalainen agenttifirma Professional Sport Service Fi Oy on haastanut Jokerit oikeuteen, koska yhtiö katsoo seuran laiminlyöneen agenttipalkkioita.

PSSFI toimii muun muassa Jokereiden maalivahdin Ryan Zapolskin edustajana. Myös aikaisemmin seurassa pelannut Riku Helenius on agenttifirman asiakas. Riita koskeekin juuri maalivahtikaksikon sopimuksissa, sillä PSSFI vaatii oikeuden kautta Jokereilta korvausta maksamattomista palkkioista.

Hakemuksen mukaan Jokerit olisi pyytänyt agenttifirmalta, että se maksaisi Zapolskin sopimuksen agenttipalkkion Suomen ulkopuolelle. Laskut lähetettiinkin Jokereille lopulta PSSFI:n virolaisen yhteistyökumppanin Projar Invest OÜ:n nimissä. Jokerit maksoi laskut sovitusti, mutta agenttifirma syyttää, että helsinkiläisiltä jäi maksamatta arvonlisävero, joka lankesi lopulta heille.

Zapolskin agenttina toimii Jarmo Kork, joka on haastehakemuksen mukaan jäänyt myös ilman hänelle kuuluvia palkkioita. Helsinkiläisseura on kieltäytynyt maksamatta korvausta, sillä sen mukaan heillä ei ole sopimusta agentin, vaan Zapolskin kanssa.

Toinen tapaus koskee Riku Heleniuksen sopimuksen purkua, minkä yhteydessä Jokerit olisi jättänyt maksamatta Korkin palkkion kokonaan.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti


Pelaajat: ,
Joukkueet: