Jäätävä kolari Monte Carlon rallissa – Adrien Formaux heitti hurjat voltit lentäessään rinnettä alas

Adrien Formaux / Pallomeri.net

Monte Carlon MM-rallissa koettiin pelottavia hetkiä, kun Adrien Formauz ajoi rajun kolarin ja lensi ulos tieltä.

Monte Carlon MM-ralli avattiin perjantaina ja heti kisan avauserikoiskokeella nähtiin pelottava tilanne, kun Adrien Formaux törmäsi autollaan ensin kallioseinämään, jonka jälkeen auto heitti hurjat voltit lentäessään ulos radalta ja rinnettä alas.

– Tein pienen virheen nuotituksessa. Olin arvioinut matkan 80 metriksi, mutta se oli 60 metriä.– Tulin liian kovaa mutkaan, joka oli märkä, mutta sitä ei ollut nuotissani. Jarrutus tuli liian myöhään ja sen takia vauhtia oli yksinkertaisesti liikaa. Yritin pelastaa tilanteen, mutta osuimme seinään ja lähdimme siitä ulos tieltä, Fourmaux selitti tapausta medialle.

Onnettomuus oli raju, mutta Fourmaux ja kartanlukija Alexandre Coria säilyivät kuin ihmeen kaupalla ehjinä, kiitos hybridiautojen uuden putkirunkorakenteen, joka jälleen osoitti toimivuutensa kiistattomalla tavalla.

– Turvallisuus on kehittynyt huimasti. FIA on tehnyt huikeaa työtä. Olemme ihan kunnossa. Jalassa on pieni kolhu, mutta se johtuu siitä, että ne pääsevät heilumaan autossa. Olen kuitenkin ihan kunnossa, kuten myös Alexandre, Fourmaux totesi.

Formaux’n auto meni kolarissa niin pahaan kuntoon, että hänen kisansa todennäköisesti päättyy.

– Emme varmasti pääse jatkamaan tätä kisaa. Siellä oli aika paljon osia ympäristössä kolarin jälkeen. Mekaanikkojen pitää nyt tutkia, voiko siitä autosta vielä tehdä jotain, Formaux sanoi.

Ennen kolaria Fourmaux oli kisassa neljäntenä.

Adrien Formaux lentää todella hurjalla tavalla ulos radalta:

Katso myös: Buccaneersin päävalmentaja Bruce Arians sai jättisakot läpsäistyään omaa pelaajaansa