Video: Nyt ei ihan lähtenyt – Fulhamin Ademola Lookman yritti panenka-pilkkua lisäajalla katastrofaalisin seurauksin

Ademola Lookman Fulham / Pallomeri.net

Fulhamin Ademola Lookman sai tilaisuuden tasoittaa West Ham -ottelun lisäajalla ja päätti koettaa panenka-pilkkua epäonnistuen nolosti.

Kun joukkue on maalin verran tappiolla ja saa lisäajan viime hetkillä rankkarin, niin vetämään halutaan pelaaja, jolla ei lirahda löysät pöksyyn vaan kestää kovat paineet ja on valmis hoitamaan homman kotiin.

Kun West Ham siirtyi lauantain paikallispelissä Fulhamia vastaan johtoon lisäajan ensimmäisellä minuutilla, piti pelin olla selvä. Mutta Fulham ajoi epätoivon vimmalla West Hamia takaa koko lopun lisäajan.

Fulham nosti maalivahtinsakin ylös, kun West Hamin Said Benrahma rikkoi Fulham-kapteeni Tom Cairneyta rangaistusalueella. Erotuomari antoi pelin jatkua, mutta sai vinkin, että tilanne kannattaisi tarkastaa videolta.

VAR kelaili tilannetta aikansa ja rankkari tuomittiin. Ampumaan asettui Ademola Lookman. Sikäli Lookman oli oikea mies vetämään, että hänellä riitti kanttia ajatella tällaisessakin tilanteessa ns. “laatikon ulkopuolisesti”, mutta valitettavasti se tärkein puoli, eli itse idean toteutus meni karkeasti vihkoon.

Lookman päätti yrittää niin sanottua panenka-rankkaria, eli hän lähestyi palloa normaalilla vauhdilla, mutta lopuksi yritti yllättää maalivahdin chippaamalla pallon löysästi keskelle maalia.

West Hamin maalivahti Lukasz Fabianski pystyi katkaisemaan liikkeensä ja pysäytti liiaksi häntä kohti lähteneen chipin helposti samalla varmistaen West Hamille kolme pistettä lukemin 1-0.

Ademola Lookman kämmää panenka-rankkarin tappioasemassa lisäajalla:

Katso myös: Video: Valioliigassa uskomaton VAR-tuomio – syöttösuunnan näyttäminen aiheutti paitsion


Joukkueet: