Accuscoren MM-ennakko: Suomi – Ranska – tässä todennäköisin lopputulos illan matsiin

Saksa Leijonien Leijonat Jussi Olkinuora Jääkiekon
Kuva: Getty Images

MM-kisojen lohkovaiheen neljännessä ottelussa Suomi kohtaa Ranskan, joka on kaikkien yllätykseksi Suomen yläpuolella lohkon neljäntenä Leijonien miehittäessä viidettä sijaa. Ottelu pyörähtää käyntiin Tampereen Nokia Areenalla keskiviikko-iltana klo 20:20 ja Suomelta odotellaan selkeää ryhtiliikettä.

Suomen jääkiekkomaajoukkue lähti kotiturnaukseensa ylivoimaisena ennakkosuosikkina, mutta avausottelut ovat sujuneet varsin nihkeästi. Selkeä tappio Yhdysvalloille, niukka voitto Saksasta ja katkera tappio voittolaukauksilla Ruotsille eivät aiheuta riemunkiljahduksia. Seuraavissa otteluissa vastus on kuitenkin selkeästi helpompi ja Suomella onkin todellinen kasvojenpesun paikka, kun vastaan luistelee keskiviikkona Ranska.

Ranskan turnaus on sujunut ensimmäisen kolmen ottelun osalta odotetusti. Jatkoaikavoitto Itävallasta sekä jatkoaikatappiot Tanskalle ja Unkarille eivät yllättäneet, ja ranskalaiset taistelevatkin kynsin hampain lähinnä putoamista vastaan. Joukkue on varsin epätasainen ja vaikka riveissä on kourallinen Euroopan tasolle kovia nimiä, ei kokonaisuus vakuuta. Tästä huolimatta Ranska on lohkosijoituksissa tällä hetkellä Suomea edellä paremman maalisuhteensa ansiosta, eli Leijonien sotisovan nappien tulee pysyä visusti kiinni ranskalaisiakin vastaan.

Ranskan kärkipelaajiin kuuluvat NHL:ssäkin viihtynyt ja KalPassa ihastuttanut Alexandre Texier, joka tosin on jäänyt toistaiseksi pisteittä, sekä Liigassa yli 500 ottelua tahkonnut Charles Bertrand. Kaksikolle tulitukea antavat TPS:ssä viime kauden alkupuolella kultakypärääkin kantanut Anthony Rech sekä Svetsin liigasssa franginsa ansaitseva Tim Bozon. Puolustuksen ykkösnimi on KalPassa väkevästi viime kaudella esiintynyt Hugo Gallet sekä Sveitsissä kiekko-oppinsa ammentanut Thomas Thiry. Mielenkiintoisina niminä Ranskan riveistä löytyy USA:n yliopistosarjassa kovaa jälkeä tehnyt ja joukkueensa kapteenina toiminut Louis Boudon, jonka ura jatkuu Minnesota Wildin farmijoukkueessa Iowassa sekä järkälemäinen, yli satakiloinen Justin Addamo, joka jatkaa myöskin uraansa AHL:n puolella. Vaikka Ranskan kärkipelaajat ovat laadukkaita, koostuu muu joukkue lähinnä kehnossa Ranskan pääsarjassa pelaavista pelaajista eikä taso kestä lainkaan vertailua Suomen joukkueeseen.

Suomella on alkusarjan ensimmäisen kolmen ottelun jälkeen reilusti parannettavaa, vaikka Ruotsi-ottelun kirvelevässä tappiossa mukana oli myös aimo annos huonoa tuuria. Puolustus- ja maalivahtipeli vaikuttaisi olevan kunnossa, mutta ongelmat kulminoituvat hyökkäyspäässä eikä Suomi ole päässyt maalipaikoille eikä myöskään onnistunut pitämään kiekkokontrollia totuttuun tapaan. Seuraavissa kolmessa ottelussa vastaan luistelevat Ranska, Unkari ja Itävalta ovat materiaaliltaan selvästi Suomea perässä, joten onnistumisia ja sitä kautta itseluottamusta pitäisi kertyä ennen mahdollisesti lohkosijoituksen ratkaisevaa päätösottelua yllätysvalmista Tanskaa vastaan.

Accuscoren simulaatiot vs Coolbet kertoimet

Accuscoren simulaatioissa Suomi on täysin ylivoimainen ja vie voiton reilusti yli 90% todennäköisyydellä ja Ranskan voiton todennäköisyys on alle viiden prosentin luokkaa. Coolbetin kertoimet 1X2—kohteessa ovat 1.09 – 12.00 – 25.00.

Suomen ylivoimaisuudesta johtuen mielenkiintoisimmat vetokohteet löytyvät tasoitusvedoista. Simulaatioissa Suomi iskee keskimäärin peräti 4.9 osumaa Ranskan verkkoon ja Ranska onnistuu yllättämään Leijonat keskimäärin 1.1 kertaa. Todennäköisimmin Suomi voittaa lukemin 5-1, eli maaliero on vähintään 3.5. Coolbet tarjoaa Leijonien voitolle -3.5 maalin tasoituksella kertoimen 1.79 ja lopputuloksen 5-1 kerroin on 11.00.