IIHF ei antanut periksi – ykkössentteri Aatu Räty ei saa pelata U20 MM-kisoissa

Aatu Räty U20 Nuoret Leijonat - pallomeri.net

Jääkiekkoliitto kertoo, että Nuoret Leijonat joutuu tulemaan toimeen ilman ykkössentteriään, sillä Aatu Räty ei saa pelata U20 MM-kisoissa.

Varhain sunnuntaina saatiin vahvistus siitä, että Nuorten Leijonien ykkössentteriksi kaavailtu Aatu Räty ei saa pelata illalla alkavissa U20 MM-kisoissa.

Räty altistui koronavirukselle seurajoukkueessaan Mikkelin Jukureissa eikä pystynyt matkustamaan joukkueen mukana Kanadaan. Mediatietojen mukaan Suomen U20-maajoukkueen johto argumentoi asiaansa muun muassa sillä, että Räty jätettiin ulos, koska joukkueiden piti olla sääntöjen mukaan paikalla tiettynä päivänä, eikä Räty olisi tuolloin vielä pystynyt matkustamaan karanteeninsa takia.

Sittemmin paljastui, ettei Kanadan joukkueen tarvinnut noudattaa tätä samaa sääntöä, jolloin Suomi alkoi vaatia tasapuolisuuden nimissä, että Räty ja toisena pelaajana karanteenin takia ulos pullahtanut Rami Määttä saisivat tulla paikalle myöhemmin. Viimeinen toivo Rädyn saamisesta kisajoukkueeseen kuitenkin mureni joulupäivänä Kansainvälisen jääkiekkoliitto IIHF:n päätöksellä.

– Kaikkemme teimme, mutta eilen saimme IIHF:ltä virallisen päätöksen, että hän ei voi liittyä MM-joukkueeseen. Päätös oli pettymys, ei sitä voi kieltää. Osaltamme asia on loppuun käsitelty. Nyt katseet sunnuntaina alkavaan turnaukseen, Nuorten Leijonien GM Kimmo Oikarinen toteaa jääkiekkoliiton tiedotteessa.

Tsekkaa myös: Harri Säteriltä koomista tunarointia – Leo Komarov rankaisi maalin muodossa


Pelaajat:
Joukkueet: