Kuva: Tanskalainen Aarhus pelaa yleisön edessä, kun kausi jatkuu – seura valjastaa Zoom-palvelun käyttöönsä

Kuva Aarhus GF:n kotistadionilta / Pallomeri.net

Tanskalaisseura Aarhus GF aikoo pelata ensimmäisen kotiottelunsa koronatauon jälkeen yleisön edessä. Yleisön ”läsnäolon” mahdollistaa Zoom-palvelu.

Tanskan Superliigassa palataan pelikentille torstaina 28. toukokuuta, kun Aarhus GF kohtaa kotonaan Randersin. AGF:n paluu kentälle tulee tapahtumaan yleisön silmien edessä, mutta virtuaalisesti, kiitos kekseliään ratkaisun.

Katsojat ovat voineet hankkia seuralta virtuaalisen lipun otteluun ja heidät myös nähdään stadionilla katsomassa peliä. Tämän mahdollistaa korona-aikana muun muassa etäkokouksissa hyödynnetty Zoom-palvelu.

Seura nostaa jättiscreenit 22 katsomolohkoon kotistadionillaan, jolloin pelaajat myös näkevät katsojat, jotka kannustavat heitä kotioloista käsin. Katsojat voivat myös valita mistä katsomolohkosta lippunsa ottavat, jotta he voivat ”istua” ystäviensä kanssa katsomaan peliä ja voivat palvelun kautta myös kokoontua yhteen ennen peliä.

Mainos alkaa

Screenejä ja muuta tekniikkaa operoimaan tarvitaan yhteensä 23 henkilöä ja lohkoja myös tarkkaillaan, jotta koti- ja vierasjoukkeen kannattajat sekä neutraalit katsojat eivät joudu samalla screenille. Katsojien kielenkäyttöä myös tarkkaillaan ja loukkaavasta huutelusta saa itselleen välittömän ulosajon.

– Tämä tulee olemaan ensimmäinen kilpaottelu pitkään aikaan. Juhlimme sitä tällä historiallisella digitaalihankkeella ja olemme ylpeitä siitä, että olemme ensimmäinen seura maailmassa, joka sitä tulee käyttämään. Näyttää siltä, että joudumme tulemaan toimeen ilman katsojia jonkin aikaa, joten ehkä näin voimme innostaa seuroja toteuttamaan samanlaisia hankkeita, jotta kaikki voisivat hyötyä tästä näinä aikoina, sanoi AGF:n toimitusjohtaja Jacob Nielsen Russia Todayn mukaan.

Tässä havainnekuva siitä, miltä Aarhus GF:n Zoom-matsi tulee näyttämään:

Tsekkaa myös: Lehti: FIFA-pomo Gianni Infantino laskutti liittoa väärin perustein – yksityislento maksoi kuusinumeroisen summan