7-vuotias Jimi lyyhistyi hampaita pestessään ja menetti liikuntakykynsä – FC Lahti teki uskomattoman hienon eleen

FC Lahti

7-vuotias Lahden Reippaassa pelannut Jimi lyyhistyi yhtäkkiä ja menetti kävelykykynsä. FC Lahti teki Jimille upean yllätyksen kesken pelin.

7-vuotias Jimi Toivonen perheineen joutui kokemaan pelottavan tilanteen maaliskuisena iltana, kun hän täysin yllättäen lyyhistyi pestessään hampaitaan. Jimi menetti äkillisesti liikuntakykynsä ja hänet kiidätettiin sairaalaan.

Jimille diagnosoitiin harvinainen Guillain-Barrén oireyhtymä, joka vei hänen kävelykykynsä. Neuroliiton mukaan oireyhtymän vuosittainen ilmaantuvuus lapsilla on alle yksi sairastunut 100 000:aa lasta kohden

Toipuminen alkoi hyvin ja Jimi on jälleen kävelykykyinen. Kuntoutusprosessi on vielä kuitenkin kesken. Jimi harrasti ennen sairastumistaan jalkapalloa Lahden Reippaan junioreissa. Vaikka Jimi ei ole vielä pelikunnossa, rakkaus lajia kohtaan on pysynyt.

Jimin tarinaa on tuotu esiin Invalidiliiton toimesta. Invalidiliitto ja veikkausliigaseura FC Lahti puuhaavat yhdessä Pääseekö peliin – Ei tekosyitä! -kampanjaa.

Huolena on, että moni liikuntarajoitteinen lapsi ja nuori jää aivan tarpeettomasti urheilun ja pihapelien ulkopuolelle. Invalidiliitto kertoo, että kampanjan tarkoituksena on kerätä varoja ja lisätä esteettömyyttä Suomessa.

Jimin tueksi FC Lahti tekikin erityisen hienon tempauksen. Hän pääsi edustusjoukkueen vieraaksi joukkueen harjoituskentälle ja tapaamaan liigapelaajia. FC Lahden joukkue otti mallia, kun Jimi pääsi näyttämään joukkueelle lempituuletuksensa. Joukkue myös pyysi Jimiltä lupaa käyttää tuuletusta.

Tämä nähtiin joukkueen seuraavassa ottelussa 11. kesäkuuta FC Hakaa vastaan, kun Altin Zeqiri laittoi pallon maaliin. Zeqiri keräsi osuman jälkeen koko joukkueen yhteen juhlimaan maalia nimenomaan Jimin tavaramerkkituuletuksella.

FC Lahti yllätti 7-vuotiaan Jimin tekemällä hänen tavaramerkkituuletuksensa koko joukkueen voimin:

Katso myös: Huikea maali Kansallisessa liigassa – PK-35 Helsingin Ada Lindroth ampui pallon suoraan kulmapotkusta sisään


Joukkueet: